Fashion

Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?

Meiden met brillen… We see you! Zowel Girlscene's Danique, Shelley als Renée draagt (dagelijks) een bril. Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet moeilijk om een hip montuur te vinden. Dat was vroeger wel anders. 😉 In de winkels vind je inmiddels elk denkbaar montuur. Nu is de vraag alleen: welke bril past bij jouw gezichtsvorm? Girlscene legt het uit aan de hand van de nieuwste Vogue brillen!

Eva Mendes is het gezicht van Vogue Eyewear en aan de hand van deze monturen legt Girlscene uit welk model bril past bij jouw gezichtsvorm! Allereest is het belangrijk om te weten of je een ovaal, rond, hartvormig of rechthoekig hoofd hebt.

Ovaal 
In proportie, kin is iets smaller dan het voorhoofd, gezicht is langer dan het breed is.

Monturen die mooi staan bij iemand met een ovaal gezicht zijn rechthoekig of vierkant. Probeer ook eens een vlinder (soort cat eye) montuur om het gezicht meer vorm te geven. Vermijd een montuur dat te groot is voor je gezicht, dus laat het montuur niet verder gaan dan het breedste punt van het gezicht. Maar verder ben je een lucky girl, want bijna elke bril staat jou goed!

Celebrities met een ovaal hoofd: Beyoncé, Tyra Banks en Jessica Alba

Hart
Breder voorhoofd, hoge jukbeenderen, smalle kin en het voorhoofd is opvallender dan de kaaklijn.

Do's voor iemand met een hartvormig gezicht zijn vlinder, cat eye en ronde monturen. Een ovaal montuur staat ook mooi! Kies daarnaast een lichte kleur of een montuurloze bril. Wat niet zo'n goed idee is zijn brillen waarvan de bovenste rand opvalt of brillen waarbij de poten decoratief zijn.

Celebrities met een hartvorming hoofd: Reese Witherspoon, Halle Berry en Zoeey Deschanel
 


Rechthoekig
Breed voorhoofd, sterke kaaklijn, brede kin en jukbeenderen

Ronde, ovale en zelfs vlinder monturen staan erg goed bij iemand met een rechthoekig gezicht. Een bril met een meer horizontaal dan verticaal montuur werkt ook goed. Kies liever niet voor een rechte onderkant, omdat het je gezicht breder maakt dan het is.

Celebrities met een rechthoekig hoofd: Sandra Bullock, Heidi Klum en Paris Hilton
 


Rond
Vollere wangen, ronde kin en het gezicht is even lang als even breed

Een rechthoekig of smal montuur werkt het beste voor iemand met een rond hoofd. Kies een montuur dat het gezicht in balans houdt en de aandacht naar de ogen trekt, zoals een bril met scherpere hoeken die naar boven lopen. Grote ronde brillen doen verder niet veel voor jouw gezichtsvorm.

Celebrities met een rond hoofd: Kelly Clarkson, Mila Kunis en Adele

Meer brillen zien? Bekijk dan hier de website. De prijzen beginnen vanaf €139 wat voor een bril die je veel draagt niet duur is!

Welke gezichtsvorm heb jij? Wat is jouw favoriete montuur (zonne)bril?

Bron: rivetsandsway, stylelist

*Dit is een gesponsord artikel

Must reads 👀