Zoek jij nog een lekkere snack voor bij je pumpkin spice lattes? Dan hebben wij hét perfecte recept voor je gevonden: de pumpkin spice cheesecake!
Pumpkin spice cheesecake
Direct zodra de herfst begint struinen we het internet af, zoekend naar de lekkerste pumpkin spice-recepten. Inmiddels weten we hoe we thuis de pumpkin spice latte kunnen maken, maar toch missen we nog iets. Een lekkere snack, bijvoorbeeld. Nou, die hebben we gevonden. Namelijk de pumpkin spice cheesecake. En geloof ons maar: hij is mega lekker!
Ingrediënten:
- 250 gram crunchy haverkoekjes;
- 75 gram ongezouten roomboter;
- 400 gram roomkaas;
- 250 gram rietsuiker;
- 1 theelepel gemalen gember;
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel;
- 1,2 theelepel gemalen noodmuskaat;
- 1,5 theelepel gemalen kaneel;
- 3 witte scharreleieren;
- 250 gram diepvriescranberry’s;
- 2 jonagold appels.
Bereidingswijze
1. Verwarm de over voor op 160 graden Celsius. Maal de haverkoekjes fijn in de keukenmachine en smelt de boter in een steelpannetje. Mix de boter vervolgens met de koekkruimels.
2. Vet je springvorm goed in en bedek de bodem met bakpapier. Schep daarna het mengsel van de koek en boter erin en druk het goed aan.
3. Stop de roomkaas, 130 gram rietsuiker, de gember, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel in een kom en klop het vijf minuten met de handmixer. Voeg hierna de eieren toe en klop vervolgens nog eens vijf minuten.
4. Verdeel het mengsel met de roomkaas over de taartbodem en strijk het mooi glad. Doe vervolgens de cheesecake in de oven en bak hem dertig minuten gaar. Laat hem een kwartier afkoelen en zet hem daarna twee uur lang in de koelkast.
5. Tijdens dit proces kun je de cranberry’s samen met de rest van de suiker in een steelpannetje aan de kook brengen. Laat het ongeveer tien minuten op laag vuur staan.
6. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes van ongeveer één centimeter. Voeg vervolgens de appels toe aan het cranberrymengsel en breng het weer aan de kook. Laat dit ongeveer vijf minuten op laag vuur staan. Haal het hierna van het vuur en laat het een kwartier afkoelen. Zet het vervolgens een uur in de koelkast.
7. Haal de springvorm van de cheesecake af en verdeel het cranberrymengsel eroverheen; et voilà! Je hebt een heerlijke pumpkin spice cheesecake. Eetsmakelijk!