Lifestyle

Creatief met kerstbomen

Een kerstboom is net als je kledingkast: heel persoonlijk en het moet bij je passen. Maar net als modetrends kan ook je kerstboom elk jaar veranderen. Niets zo leuk als elk jaar de kerstafdeling afstruinen naar nieuwe kerstballen en kerstfiguurtjes. Je boom verdient natuurlijk het allerbeste!

Interior Junkie zet een aantal favorieten op een rijBen je niet zo van de kerstbomen, maar wil je het juist simpel houden? Doe dan een paar takken in een vaas en zet het op je vensterbank of – als je die hebt – de schouw. Hang er wat sterren in zoals op deze foto (kerstballen of kerstfiguurtjes kan ook natuurlijk) en klaar is Kees.

Zo trots als een pauw! Je creëert enigszins ‘rust’ in je kerstboom als je deze in een bepaalde kleur versiert, zoals hier is gedaan met felblauw en heel veel pauwenveren (vaak te verkrijgen in de feestwinkel of koop pauwenoorbellen en hang ze in de boom).

Creatief met papier. Waarom alleen maar kerstballen gebruiken als je ook aan de slag kunt met papier en schaar. Superleuk.

 

Het is hier de kunst om je boom zo vol te hangen dat je nergens meer een takje ziet! Van veraf lijkt de boom één grote snoeptrommel.

Als je goed kijkt, zie je uiltjes verscholen zitten tussen alle takken. Net zoals ze dat in het echt doen.

Ga eens in de weer met spuitsneeuw. Alleen de voorpret is al het proberen waard. Let wel: wel even goed luchten achteraf..

Hang je boom eens vol met items die er eigenlijk niet horen, zoals deze sneeuwpoppen.

Niet zo van echte kerstbomen? Maak dan met planken, zoals hier is gedaan, een soort van kerstboom aan de muur en leg eronder cadeautjes. Zeker weten dat deze het erg goed doet bij je kerstvisite. Na de kerstdagen kun je er ook nog veel lol van hebben. Dan leg je gewoon wat anders op de planken, zoals waxinelichtjes.

Een minimalistische kerst kan ook. Kies eens voor een klein boompje en zet hem in een roestvrijstalen prullenbak.

Is het een kapstok? Is het een boom? Ook deze variant is zeker apart. En gebruik eens een hoedje in plaats van een piek…

De belangrijke regel bij deze kerstboom is dat er géén kerstballen in mogen, alleen maar kerstfiguurtjes. Weer eens iets anders. Een hele goed tip is om na de feestdagen de kerstafdeling van de bekende warenhuizen en tuincentra af te gaan op zoek naar koopjes; vaak zijn alle kerstartikelen dan afgeprijsd voor 80%!

Hoe ziet jouw kerstboom er eigenlijk uit? Kunst of nep, helemaal vol gehangen of ga jij juist voor een minimalistische kerstboom?

Bron: Interior Junkie