Films & Series

New favorite serie: ‘Girls’

We love tv-series! Nu Gossip Girl is gestopt moeten we toch echt op zoek naar een vervanger voor onze favo serie. Die lijken we te hebben gevonden in de serie 'Girls'! De serie gaat over vier meiden van twintig jaar die in hartje New York wonen. Klinkt niet heel bijzonder, maar zelfs de critici zijn laaiend! We introduce you: Girls! 

In juni werd de eerste aflevering al uitgezonden in de Verenigde Staten. Sindsdien is deze nieuwe serie razend populair. Nu hebben wij 'Girls' ook ontdekt en we kunnen je vertellen: deze serie is erg verslavend!

girls

Goed, vier meiden in New York klinkt erg als Sex and the City. Lijkt het daar op? Zeker niet! Deze komedieserie met een duur van 30 minuten laat ons de levens van vriendinnen Hannah, Jessa, Marnie en Shoshanna zien. Ze wonen in 'de stad waar alles kan' maar de meiden weten nog steeds niet wat ze met hun levens willen. Zo is Hannah een aspirant schrijfster met een goed gevoel voor humor, Marnie is juist serieus met een relatie en een baan, Jessa is een echte flierefluiter met verschillende baantjes en vriendjes en Shoshanna studeert nog en weet helemaal niet wat ze wil. Totaal verschillende meiden dus, en dat maakt het juist zo leuk. 

De verhaallijnen zijn erg herkenbaar, zonder dat het meteen een realityserie is. Liefde, familie, werk en vrienden staan centraal. 'Girls' is rauw en in de scenes worden situaties reëel geportretteerd, soms tot het 'pijnlijke' toe. Dat betekent dus ook dat de seksscenes erg expliciet zijn, daarom is de serie niet geschikt voor wat jongere meiden. 

girls

De verwachtingen waren van tevoren niet hooggespannen – de combinatie meiden en New York is tenslotte niet erg origineel – maar toch heeft 'Girls' de harten van de kijkers gestolen. De pers sloeg een slaak van verlichting, eindelijk eens een serie die niet zo gepolijst is! Media noemden de serie 'vermakelijk, puur en schaamteloos echt'. Dat is precies de kracht van 'Girls'. Geen topmodellen als hoofdrolspelers, maar echte mensen. Geen garderobe waar je alleen maar van kan dromen, maar outfits die er betaalbaar uitzien. 

Natuurlijk kreeg de serie ook een paar kritiekpuntjes. Zo zouden er te weinige gekleurde acteurs te zien zijn. Een ander kritiekpuntje is dat de serie te vrouwelijk zou zijn. Zo zegt Two And A Half Men bedenker Lee Aronsohn: ''Oke, ik snap het. Jullie vrouwen worden ongesteld.''

Met de 'Girls' is Hollywood weer een paar sterren rijker. Het geniale brein achter dit succes is Lena Dunham: hoofdrolspeelster, regisseur en schrijfster. Met haar jonge leeftijd van 26 jaar heeft zij al een goede naam gemaakt. Lena kreeg van zender HBO een vrijbrief om een serie te maken. Dat heeft dus goed uitgepakt! We hebben al eerder over Lena geschreven, omdat zij het ongezonde schoonheidsideaal in Hollywood wil tegengaan. Lena is expres met haar ietwat 'mollige lichaam' naakt in scenes te zien. 

lena
Lena Dunham

In Amerika is iedereen laaiend enthousiast. De serie en de acteurs zijn al meerdere malen genomineerd voor verschillende awards. Seizoen twee staat al op de planning en zal vanaf januari (bijnaaaaa) te zien zijn. Dat hebben we wel nodig, want het eerste seizoen bestaat helaas maar uit 10 afleveringen. 

'Girls' is een verslavende serie, die heerlijk echt en herkenbaar is. Bovendien is het origineel en hilarisch. Lena Dunham zet een fantastische prestatie neer als Hannah, de regisseur en de schrijfster. Een must see dus!

Bekijk hieronder de trailer

 

De serie is helaas niet op de Nederlandse televisie te bewonderen. Wel kun je het zien via de betaalzender HBO, maar daarvoor moet je een abonnement hebben. Daarnaast kun je 'Girls' ook online kijken. 

Wat vind jij van 'Girls'?

Bron: volkskrant, stars, guardian, foxnews