Lifestyle

Ik heb een onzeker vriendje… Wat moet ik doen?

Jij hebt het allerleukste vriendje van de wereld. Alleen… Hij haalt zichzelf steeds naar beneden en hij gelooft je niet wanneer je zegt dat je hem super leuk vindt. Hij vindt zichzelf namelijk niet zo leuk. Jij vindt dit helemaal niet leuk en wilt hem natuurlijk helpen. Maar, hoe kun je dat doen?

Dat je vriendje zichzelf niet zo leuk vindt als jij hem vindt, is natuurlijk niet leuk. Het is begrijpelijk dat je je zorgen om hem maakt en hem wil helpen. Maar zijn onzekerheid is niet jouw taak of verantwoordelijkheid, hoe hard dat ook klinkt. En eigenlijk is het ook helemaal niet mogelijk om iemands zelfbeeld te veranderen. De enige die dat kan veranderen, is je vriendje zelf.

boyfriend

Hem overladen met complimentjes en zeggen dat het onzin is als hij zichzelf naar beneden haalt, zal niet werken. Hij zal het toch niet geloven. Bovendien kun je hem niet blijven overtuigen dat hij geweldig is. Dat is ook niet goed voor jou: je bent zoveel op hem gefocust dat jij jezelf vergeet. Hij doet het niet expres, dat weten we wel.

boyfriend

Dus, wat kun je wel doen? De volgende keer dat hij zichzelf weer naar beneden haalt, geef hem geen compliment! Vertel hem eerlijk dat je het helemaal niet leuk vindt als hij zulke dingen over zichzelf zegt. Herinner hem aan het feit dat je van hem houdt voor wie hij is. Zeg dat je niet zegt dat er iets mis met hem is, maar dat hij toch echt wat zelfverzekerder moet worden. Laat hem weten dat je het niet leuk vindt om te horen en dat het een negatieve invloed heeft op jullie relatie. Zeg dat je er altijd voor hem bent en dat je hem niet wil veranderen. Misschien kun je hem aanraden om met een psycholoog te praten (als jij denkt dat het nodig is).

boyfriend

Het klinkt misschien allemaal wat hard, maar een relatie hebben met iemand die erg onzeker is, kan heel vermoeiend zijn. Grote kans dat jij niet blij bent met de situatie zoals het nu is en hij ook niet.

Met dit artikel willen we niet zeggen wat je moet doen. Het is een richtlijn. Jij weet het beste wat jij moet doen 🙂 Ga op je gevoel af!

boy

Is jouw vriendje wel eens onzeker?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma