Lifestyle

Kerst + Oud & Nieuw vieren met je vriendje voor de eerste keer

Helemaal blij ben je met je nieuwe lover. Jullie hebben nog maar een paar maanden verkering en zijn super in love! En wat is nou fijner om samen de feestdagen door te brengen? Heerlijk eten, gezellige dingen ondernemen en elkaar om 00.00 gelukkig nieuwjaar kussen. Ehh ja, in het echt lijkt het vaak een stuk stressvoller te zijn! Benieuwd hoe jij heelhuids door de feestdagen met je vriendje komt? Lees dan snel verder.

feestdagenmetvriendje

Tijdens de feestdagen ontkom je er niet aan dat je bij zijn ouders gaat eten.Waarschijnlijk ken je ze nog niet heel goed, dus het kan best spannend zijn!
Met de kerst heeft zijn moeder vast erg haar best gedaan met het eten en ze probeert het iedereen naar het zin te maken. Stel jezelf behulpzaam op. Zo kan je vragen of je haar kunt helpen met het eten, bijvoorbeeld groenten snijden, of je gaat langs met de hapjes. Ook helpen afruimen kan je schoonmoeder erg waarderen. Enne, ook al smaakte het eten niet heel lekker, als je een hierover compliment maakt, scoor je altijd punten ;).

Heb je geen idee wat je aan moet trekken? Vraag aan je vriend wat de bedoeling is. Zo weet je zeker dat je niet overdressed, maar ook zeker niet underdressed aankomt. Heeft je vriend ook geen idee? Met kerst en Oud & Nieuw mag je best uitpakken! Neem voor de zekerheid een zwarte blazer mee als je een opvallend jurkje aan hebt. Die kan je dan altijd aandoen als je het idee hebt dat je te veel opvalt.

vriendjekerst

Als bedankje voor de gastvrijheid kan je een cadeautje geven. Hier hoef je niet te veel over na te denken, het gebaar is al genoeg! Weet je nog niet zo goed waar ze van houden? Oliebollen of appelflappen doen het altijd goed tijdens kerst en Oud & Nieuw. Ook een lekker flesje champagne is geschikt als bedankje.
Meteen een belangrijke tip over drankgebruik: drink niet te veel! Je wilt niet dat je vriend (of nog erger, zijn ouders) je op bed moeten leggen voordat je ze een gelukkig nieuwjaar hebt kunnen wensen.

Je vriend komt ook voor de eerste keer bij jou thuis tijdens de feestdagen. Het is helemaal niet raar dat je een beetje zenuwachtig hiervoor bent. Je wilt natuurlijk dat je vriend het goed met jouw ouders en familie kan vinden. Stel hem netjes voor aan iedereen. Zo voelt hij zich meteen al meer z'n gemak.

feestdagenvriendje2

Aan tafel wordt er druk gepraat en waarschijnlijk ook over gebeurtenissen waar je vriend niks vanaf weet. Vertel even kort aan hem waar het over gaat, zodat hij zich ook in het gesprek kan mengen. Heb je door dat hij het lastig vindt? Snijd dan een onderwerp aan waar jouw vriend ook over kan meepraten. Sport doet het altijd goed, zeker als jouw broertje en vriend van dezelfde voetbalclub fan zijn.
Is het een beetje saai tijdens het eten? Stiekem voetjevrijen of elkaar een knipoog geven maakt het een stuk spannender.

En natuurlijk de allerbelangrijkste tip: wees vooral jezelf! Het is niet erg als je per ongeluk een glas omstoot (ja, jij bent af en toe gewoon onhandig) of dat je niet helemaal in de gesprekken meekomt. Geniet lekker van het eten, de aanwezigheid van iedereen en proost op het nieuwe jaar!

P.S. In dit artikel gaat het over een vriendje, maar dit geldt hetzelfde natuurlijk voor een vriendin.

Heb jij nog tips voor de feestdagen met je vriend?

Bron beeld: wehearit.com

Door: Quirine