De ideale vrouw is een bitch

Blog door nikkivand1986

Ik heb een paar jaar geleden een keer een boek gehad. De ideale vrouw is een bitch. Hij is niet meer te koop trouwens. Ik moest er net weer aan denken. Ik kreeg namelijk net een berichtje van een vriendin over een jongen dat hij maar niks terug stuurt. Wij vrouwen doen soms echt de stomste dingen om aandacht te krijgen. Na dat ik het boek had gelezen ging er echt een wereld voor me open. Voordat ik vertel waar het over gaat zal ik eens vertellen hoe ik me ook gedragen heb. Ik val zelf op de mooie mannen, eigenlijk op de arrogante, en soms ook best gespierde mannen. Een jongen die te lief is, of te beschikbaar daar loop ik over heen. Er was 1 jongen 3 jaar geleden die heette David. David was gespierd, groot, en een mooie man. Ik hoorde dat hij al best veel vriendinnen had gehad en hij het altijd uitmaakte. En als hij vrijgezel was dan genoot hij ook echt van dat bestaan. Uiteindelijk kregen wij contact. Expres gedroeg ik me afstandelijk, reageerde niet gelijk op zijn berichtjes en stuurde ook nooit wat uit mijzelf. Daar kon deze man niet tegen en elke dag kreeg ik berichtjes. Hij vroeg duidelijk aandacht. We hebben uiteindelijk wat gekregen. Een relatie kan je het niet noemen, maar we deden wel alles, en spraken elkaar elke dag. Na mijn afstandelijke houding, merkte ik dat ik hem toch wel leuker begon te vinden en langzaam zonder dat ik het doorhad begon ik steeds meer aandacht te vragen. Op een dag spraken we af, en hij stuurde opeens vijf minuten van te voren dat hij niet kon komen. Ik reageerde lief. Steeds vaker kwamen die situaties en hij hoefde maar in zijn vinger te knippen en ik stond alweer klaar. Heb zelf een keer een verjaardag afgezegd omdat hij opeens wou afspreken. Deze situatie is 3 jaar doorgegaan waarin ik langzaam veranderde in een aanhankelijke puppy. Als hij niet reageerde kon ik me echt rot voelen en als hij contact zocht kon mijn glimlach gewoon niet van me gezicht. In het boek wordt uitgelegd waar mannen een hekel aan hebben en wat je als vrouw moet doen om de man voor je te winnen. Een paar voorbeelden uit het boek:

-Ga je voor hem koken? Maak een boterham met kaas en als toetje vanille vla. Zeg erbij dat je geen zin had om boodschappen te doen. 

-Als hij belt dat hij je wilt zien, zeg dan dat je het te gezellig met je vriendin heb en we maar even een andere dag moeten afspreken. 

In het boek las ik waarom mannen vallen op sterke vrouwen die voor zichzelf opkomen. Waarom is een bitch zoveel aantrekkelijker voor mannen dan een vrouw die altijd ja en amen zegt en zichzelf opoffert?

Ik weet niet waarom, maar het boek is niet meer te koop. Kan hem ook online niet vinden. Maar wat ik hierover wil zeggen is dat we goed moeten kijken naar ons zelf en niet veranderen voor hem. Geen afspraken afzeggen voor hem. Niet gaan haasten voor hem. Niet naar de plek gaan waar hij graag komt in de hoop dat hij je ziet. Leef je eigen leven, en een man mag er een onderdeel van uitmaken maar moet niet zijn waar je hele wereld om draait.