DIY: BH voor kleding met een open rug

Blog door Steffi - Beauty Square

 Kleding met een open rug is vaak prachtig, het kan erg chique of sexy zijn, maar wanneer er dan zo’n lelijke BH sluiting onderuit gepiept komt wordt het hele effect verpest. Geen BH dragen is een optie, maar niet iedereen kan dat hebben, vandaar deze DIY, een betere optie dan die lelijke BH sluiting.

inspiratiebron

Inspiratie bron

Wat heb je nodig?Een (strapless) BH die jou past en het liefst met een hard stukje aan de zijkant voor stevigheid
Stevig elastiek of de twee schouderbandjes van de BH + één extra
Schaar
Naald en draad of naaimachine

Ik gebruikte een oude witte strapless BH met ‘boning’ aan de zijkant, 1 cm breed wit elastiek van de markt en wit draad.

benodigdheden

boning

Hier zie je het harde stukje aan de zijkant, de boning.

Variatie tip: Gebruik fel gekleurd elastiek of heel dun elastiek wat je in een patroon vlecht/weeft

Voor het geval dat je nog nooit echt iets met naald en draad gedaan hebt leg ik hier even snel uit hoe je een goed knoopje maakt zodat je kunt beginnen met naaien. Naaien doe je niet met een enkele draad maar met een dubbele, voor extra stevigheid. Je hebt dus ook dubbel zo lang draad nodig.

PicMonkey Collage knoop in touw

Ok, Let’s get started.

Stap 1: Knip de achterkant van de BH, zo’n 1,5cm vanaf het harde stuk aan de zijkant, af.
Stap 2: Knip drie elastieken op lengte. (houd de afgeknipte stukken als maatstaaf voor de lengte van je elastiek + 2cm extra)
Stap 3: Leg de BH met de voorkant naar boven en naai de drie elastieken op de 1,5cm van stap 1. Let op: de elastieken moet je leggen zodat op dit moment de elastieken de verkeerde kant op lijken te gaan. Dit is noodzakelijk voor de stevigheid.
Stap 4: Klap de 1,5cm inclusief drie elastieken naar binnen, zodat ze aan de achterkant van de BH komen te zitten. Nu zitten de elastieken wel op de juist manier.
Stap 5: Naai dit vast. Het beste is om zo dicht mogelijk tegen het harde stuk aan te naaien, dit geeft meer stevigheid.
Stap 6: Probeer de BH aan en wikkel het elastiek om je torso zodat je kunt meten hoe lang je de elastieken moet hebben. Let op: op deze manier heb je geen BH sluiting meer, dus je zult de BH over je hoofd aan moeten trekken, zorg dus voor voldoende elasticiteit.
Stap 7: Herhaal stap 3 t/m 5 voor de andere kant.
Stap 8: Knip het overige elastiek af.

PicMonkey Collage BHeindresultaat eindresultaat 2

eindresultaat 3

eindresultaat 4

Natuurlijk zie je nog steeds de elastieken, maar ik vind het er mooier uitzien dan wanneer je de echte BH sluiting zou zien. Op deze manier ziet het er toch iets meer uit alsof het een onderdeel van het kledingstuk is, vind ik tenminste.

PicMonkey Collage eindresultaat

Ik zou zeggen, probeer het eerst een met een oude BH om te testen en daarna kun je met goede BH’s aan de slag. Gaan jullie dit proberen? Let me know!

Liefs, Steffi