Koken ♥ Hollands avondeten

Blog door GiiRLFEELiiNGS

Hee hooi!!

Vandaag heb ik voor jullie hollands avond eten gemaakt. Ik heb het laatst voor het eerst gegeten toen ik op visite was bij mn nicht. Het is echt super lekker! Ik hoop dat jullie het ook vinden!



Benodigdheden:

- Ribkarbonade ( of ander vlees )

- Hollandse roerbakgroenten

- Aardappelen ( of wedges: aardappelpartjes )

- Mix voor teriyaki (huismerk )

- Mix voor aardappelpartjes Provençaals ( Knorr )

- Oven

- Keukengerei: kom, pannen, opscheplepels



En koken maar!

- Zet de oven aan op 175 graden

- Schil de aardappelen en snijd ze in partjes ( als je wedges hebt hoeft dit niet )

- Mix de inhoud van het zakje provencaalse kruiden met 3 eetlepels olie in een kom en doe vervolgens de aardappelpartjes erbij

- Verdeel de gekruide aardappelpartjes over een bakplaat en zet ze in de oven

- Maak ondertussen het teriyaki sausje klaar zoals op de verpakking wordt vermeld

- Doe het vlees in een pan met een beetje olie

- Zet de roerbakgroenten ook op het vuur, doe dit met een schuitje olijfolie

- Na 15 minuten keer je de aardappelpartjes om

- Roer het teriyaki sausje door de roerbakgroenten en blijf even roeren

- Na 25 minuten zijn de aardappelpartjes klaar, haal ze uit de oven

- Schep wat aardappeltjes, het vlees en de groenten op een bord



Eet smakelijk!

Xoxo Natasja



Gaan jullie dit ook maken?