Rock natural beauty as a pro!

Blog door Love Beauty

 Soms heb je van die dagen dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om je gezicht helemaal onder te smeren met foundation en je nep wimpers wil je ook liever thuis laten liggen. Then go for natural beauty! Hier heb ik wat tips zodat je er toch goed verzorgd uit ziet. 


Water, water en water!

Misschien is dit al de duizendste keer dat je het leest, maar ik vind het toch handig om te benoemen: It goes before everything... Drink en gebruik water! Als je regelmatig water drinkt, hydrateert dat je huid, zodat je huid soepel blijft en minder snel droog wordt. Door de soepelheid van je huid, krijg je ook minder snel rimpels. Daar denk je nu vast nog niet aan, maar voorkomen is beter dan genezen! (Met anti-rimpelcrème in dit geval...) Daarnaast is het verstandig om elke ochtend en avond je gezicht te wassen met water. Ook dit geeft je huid een boost en het is super belangrijk dat je je make up van je huid verwijderd, om onzuiverheden tegen te gaan. 


Droge lippen

Zelf heb ik hier rond deze tijd van het jaar erg veel last van. Hele droge lippen... Super vervelend natuurlijk, want het is heel verleidelijk om al die velletjes er af te trekken, tot bloedens aan toe... Hierdoor krijg je zichtbare donkere plekken op je lippen. Gebruik vaseline! Niet perse de vaseline lipbalsem, maar gewoon de originele vaseline. Dit wonderspul is ook heel erg goed voor je lippen. Het blijft lang zitten en het is goed vettig waardoor velletjes lange tijd wegblijven! Echt een aanrader.


Gezicht masseren

Als je met je make up routine begint, doe je na je gezicht te hebben gewassen natuurlijk altijd een crème en een primer op je gezicht. Masseer deze beide eens goed in je gezicht. Hiermee bedoel ik niet dat je het casual op je gezicht smeert, maar neem er eens goed de tijd voor. Maak een cirkelende beweging met je vingertoppen op je wangen. Begin vlakbij je neus en je maakt die cirkelende beweging steeds verder in de richting van de buitenkant van je gezicht. Maak ook eens met je vingertoppen een vegende beweging naar je oren toe. Je begint ter hoogte van je mondhoeken en en drukt je vingertoppen goed aan tegen je huid. Dan veeg je je huid als het ware naar je oren toe. Door dit te doen, masseer en veeg je het vocht in je gezicht weg. Hierdoor zal je gezicht op den duur wat minder 'pufferig' zijn. Dit werkt echt! Door je gezicht elke ochtend te masseren terwijl je de crème erin smeert, zal het ook op latere leeftijd rimpels tegengaan. Maak de vegende beweging ook eens onder je ogen, zo veeg je je 'wallen' als het ware een beetje weg en ziet het er rondom je ogen wat meer wakker uit. 


Foundation

Smeer je foundation eens met je handen op je gezicht in plaats van met een kwast of een blender. Dit zorgt voor een veel natuurlijkere look. Door het met je handen te doen, smeer je de foundation meer je huid in. Door een kwast of beautyblender blijft de foundation meer op je gezicht liggen en is het meer zichtbaar dat je foundation op hebt. Ook met het opsmeren van foundation met je handen, kan je de masseer techniek zoals ik net hierboven beschreef gebruiken. Zorg er wel voor dat je schone handen hebt als je de foundation op gaat doen. Je handen kunnen bacteriën bevatten waardoor je huid ook weer oneffenheden kan krijgen. Was je handen eerst met een klein beetje zeep voordat je begint. 


Concealer

Ik gebruik concealer altijd na de foundation. Dat vind ik er zelf wat mooier uit zien. Ieder zijn eigen smaak natuurlijk! Maak een 'driehoek' onder je oog tot aan je wang ter hoogte van je neus in plaats van de concealer alleen onder je oog te smeren. Door een driehoek te maken lift je je wangen als het ware wat meer op en dat zorgt voor een frisse uitstraling. Dep de concealer uit met een beautyblender. 


Wenkbrauw

Probeer je wenkbrauwen eens zelf te epileren. Scheelt ook weer kosten bij de schoonheidsspecialist. Als je het pijnlijk vindt, houd dan eerst eventjes een icepack tegen je wenkbrauw aan. Dit verdooft de dunne huid een beetje, zodat het epileren minder pijnlijk zal zijn. Trek met een pincet de ongewenste haartjes eruit. Doe dit door de pincet open en dicht te knijpen terwijl je langs de plek gaat waar de ongewenste haartjes zitten en beweeg je hand telkens als je de pincet dicht hebt van je wenkbrauw af, zodat je eigenlijk een soort plukkende beweging aan het maken bent en de haartjes er snel uit trekt. Ik raad aan om alleen de onderkant van je wenkbrauwen te doen. De bovenkant van je wenkbrauwen doen wordt zeer afgeraden, omdat de bovenkant juist een beetje de 'shape' van je wenkbrauwen bepaalt. Qua het verder inkleuren van de wenkbrauwen heb ik geen tips. Ik gebruik een wenkbrauwgel dat een mascara-achtig borsteltje heeft, waardoor je je wenkbrauwen op een natuurlijke manier een beetje een kleurtje kan geven. Ik heb van mezelf namelijk best wel lichte wenkbrauwen...


Mascara

Gebruik een wimperkruller en knijp je wimpers er een paar keer zachtjes tussen. Je doet de wimperkruller dus eigenlijk een paar keer open en dicht. Begin met knijpen bij de aanzet van je wimpers en ga telkens een beetje verder van de aanzet af, zodat je een mooie krul in de gehele lengte van je wimpers krijgt. Doe daarna de mascara op door een beetje een zigzaggende beweging te maken. Dit zorgt ervoor dat je wimpers niet te veel aan elkaar plakken, maar een beetje uit elkaar gaan staan voor een mooi volume. 


Nu heb je je eerste laagje mascara er op zitten. Laat dit eventjes een beetje drogen. Doe daarna wat babypoeder op je wimpers en breng daarna een tweede laag mascara aan. Babypoeder hecht goed aan de wimpers en scheidt de twee lagen mascara een beetje van elkaar. Hierdoor lijken je wimpers wel 2 keer langer! 


Contouring

Contouren is  een beetje persoonlijk, omdat iedereen weer een ander vorm gezicht heeft. De plekken op je gezicht waar je het contouren doet heeft te maken de vorm van je gezicht. Wat ik wel kan aanraden is om een soort cijfer '3' op je gezicht te maken met de donkere contour. Dit doe je aan beide zijkanten van je gezicht. Wat ik beschrijf doe je dus eigenlijk symmetrisch. Je begint boven aan de zijkant langs je haarlijn en je trekt de lijn ook lichtjes langs je haarlijn en als je bij je wang  bent ter hoogte van je oor, trek je de lijn naar binnen in de richting van je mondhoek Niet helemaal naar je mondhoek, maar een klein boogje naar binnen in de richting. Nu heb je de bovenkant van de '3' gemaakt. Dan zet je de contourlijn verder. Je begint bij de plek waar je de lijn gebogen hebt. Vanaf die plek trek je de lijn lichtjes een beetje rond naar buiten precies in de lijn hoe je kaak loopt. Daar trek je de lijn lichtjes door naar je kin. Zorg ervoor dat je bij je kaak de lijn een beetje onder je kaak trekt, zodat het niet teveel opvalt en je een natuurlijk effect krijgt. Je kaak lijkt hierdoor scherper. Nu je de hele '3' gemaakt hebt, blush je dit uit met een kwast. Bij je haarlijn maak je ronde bewegingen en je veegt de contour een beetje je haarlijn in. Zo krijg je een natuurlijk effect. Je gezicht heb je dus extra 'geshaped'. De contourlijn heb je lichtjes aangebracht, omdat het een natuurlijke look is. Verder zou je de lichte kleur contour op het puntje en op de brug van je neus kunnen blenden. 


Als laatst spuit je wat fixing spray op je gezicht en je natural look is ready to go! 

Ik hoop dat je het leuk vond mijn tips te lezen!!!!