7 Tips voor Huiswerk maken/Leren

Blog door Nicky Moorelisse

 Hey hoi,


Vandaag ga ik ... tips geven over hoe je het best je huiswerk kan maken. Deze tips helpen mij heel erg dus het hoeft niet voor jouw te helpen, maar wie weet na deze tips helpen ze jou ook. Sommige tips gebruik ik al jaren, maar sommige zijn er ook pas sinds een jaar. Je ontdekt meestal je zelf door te doen. Misschien heb jij wel hele handige tips laat het vooral weten.


1. Aantekeningen maken.

Als ik in de les zit en er is een moeilijk onderwerp vind ik het erg fijn om aantekening te maken. Zo neem ik de belangrijkste informatie op. Dit vind ik ook makkelijk met leren zo hoef ik mijn aantekening er bij te pakken en ik heb de meeste informatie al.


2. Samenvattingen maken.

Zelf vind ik het erg fijn om de tekst in mijn eigen worden te lezen. Daarom maak ik samenvattingen van de onderwerpen die ik moeilijk vind. Hierbij gebruik ik ook mijn aantekeningen die ik bijvoorbeeld in de les hebt gemaakt. Dit bewaar ik in een map, zodat ik alles bij elkaar heb. Bij een toets pak ik dan de samenvattingen en kan ik makkelijk leren.


3. Belangrijke woorden mankeren.

Bij aantekeningen en samenvattingen vind ik het erg belangrijk dat ik de belangrijke worden een kleur geef. Zo kan ik het en beter onthouden en in een blik zien wat het belangrijkste is.


4. Muziek

Ik ben soms best snel afgeleid, daarom vind ik het fijn om muziek te luisteren. Zo kan ik me beter concentreren op wat ik aan het maken ben. Wat je luistert is bij iedereen natuurlijk verschillend. Ik vind rustige muziek fijn maar ook gewoon een lijst met top hits.


5. sticky notes.

Als ik iets niet snap doe ik tussen mijn boek een sticky note, zodat ik bij de volgende les er naar kan vragen. Zo hou ik overzicht van wat ik wel en niet snap. Dit doe ik pas sinds een paar maanden en het helpt. Je hoeft dan in de les niet meer op te zoeken wat je niet snapte, maar gewoon je boek te openen bij je sticky note en je kan het gaan vragen.


6. Niet uitstellen

Zelf vind ik het erg vervelend om alles op het laatste moment te doen. Daarom maak ik mijn huiswerk of al op school wat soms ook niet gebeurd of gelijk uit school. Zo kan ik in de avond gewoon mijn eigen ding doen. Ik ga meestal door tot aan het avond eten en als ik dan nog veel moet doen maak ik het af, maar soms kan ik het weer doorschuiven naar een andere dag.


7. Pauze

Geef je zelf ook soms pauze. Je kunt bijvoorbeeld niet 5 uur achter elkaar door gaan. Neem daarom af en toe kleine pauze's. Ik doe meestal 10 a 15 minuten. Zo kan je even je hoofd ergens anders op focussen en kun je er daarna weer tegen aan. Ik heb geleerd dat dit er belangrijk is om alle informatie te kunnen onthouden.


Dit waren mijn 7 tips. Jij hebt natuurlijk ook een eigen manier van leren. Heb jij nog handige tips voor mij of voor de andere lezers? Laat het vooral in de reactie's achter. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en ik misschien jullie een nieuwe manier van leren kan geven.


XX