10 leuke dingen aan december! #5

Blog door Buttahbenzoxo

 Vandaag is de maand december begonnen en als het aan mij ligt daarmee de leukste maand van het jaar. Ja , zelfs leuker dan de zomermaanden en mijn geboortemaand. Hier 10 redenen waarom ik de maand december de leukste maand van het jaar vind.


1. Sinterklaas

Niet voor iedereen een reden, omdat veel mensen het niet meer vieren. Ik vier het ook niet meer zo erg, maar ik vind de acties bij winkels en de decoratie op mijn school en in de stad wel erg leuk. Ook word ik ook erg blij van de chocoladeletters haha. 


2. Warme dekentjes enzo

Wie denkt er bij de maand december nou niet aan met een warm dekentje op de bank Netflix kijken? Niemand toch? Ik vind het altijd superchill om met een dekentje op de bank te liggen. En dan het liefst met zo'n foute kersttrui..


3. Warme chocomel

Je kan eigenlijk het hele jaar door warme chocomel krijgen, maar net als ijs, vind ik warme chocomel best wel seizoensgebonden. Het heeft toch wat om in de winter lekker warme chocomel met slagroom te drinken.


4. IJsbaan & schaatsen

Superleuk om te doen met je familie en/of vrienden: schaatsen! 


5. Decoratie 

Ook erg leuk vind ik alle lampjes en andere decoratie in winkelstraten en in/op huizen. Geeft zo'n gezellig gevoel.


6. Kerst

Gezellig met familie eten en cadeaus uitpakken, wat wil je nog meer?


7. Kerstvakantie

En vooral de eerste week, nog echt in de kerstperiode. Lekker veel tijd hebben om dingen met vrienden te doen, spelletjes te doen, kerstfilms te kijken... Need I say more?


8. Oud & Nieuw

Dit is eigenlijk vooral met vrienden leuk, maar ook met familie is het gezellig. Oud en Nieuw. En dan vooral leuk als er een oudejaarsconference of een terugblik op het jaar opstaat. 


9. Al het lekkers

Bij kerst en sinterklaas horen zoveel lekkers, het kan niet op. Chocola heb je altijd, maar kerstchocola niet. Dat is toch anders. 


10. De gezellige sfeer

Ik merk dit vooral op school en in de familie. Als kerst nadert, wordt het gezelliger. Iedereen kijkt er naar uit en omdat het buiten snel donker wordt, wordt er wat gezelligs van gemaakt met lampjes en zo. 


Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen aan december! Wat vind jij het leukste aan de maand december?