10 struggles die iedereen heeft (gehad) op de middelbare school! #4

Blog door Buttahbenzoxo

 Inmiddels is de eerste vakantie van het schooljaar al weer even achter de rug en hebben we al zo'n twee maanden mogen bikkelen. Omdat het erg fijn is om te weten dat je niet de enige bent die strugglet, heb ik daarom 10 middelbare school struggles op een rijtje gezet. Enjoy ;)


1. Te zware tas

En dan vooral geen tijd hebben om naar je kluisje te kunnen, omdat je die dag bijna alleen maar les hebt op de bovenste verdieping en de kluisjes verdorie helemaal beneden zijn. 


2. Saaie lessen

Iedereen heeft wel zo'n leraar of lerares (gehad). die maar lijkt te blijven praten. En als hij/zij dan is uitgepraat, dan gaan jullie ook nog eens hele saaie opdrachten maken. Gelukkig houdt je beste vriendin je wakker...


3. Gym

Tenzij je heel erg sportief bent en goed in sport, is gym gewoon echt een hel. Je krijgt cijfers voor dingen waar je niks aan hebt in de toekomst en meestal zijn het nog de stomste sporten die ze kunnen verzinnen ook! Maak gym weer een keuzevak aub, red de toekomstige middelbare scholieren.


4. Telefoons

Die struggle wanneer leraren heel erg moeilijk gaan doen over telefoons, terwijl je er niet eens op zit. Hij ligt gewoon netjes onaangeroerd op tafel of zit in je zak en nog moet je hem inleveren. Je voelt je de rest van de les leeg vanbinnen zonder je telefoon.


5. Die vakken waar je niet voor hebt gekozen..

Hier had ik in de onderbouw vooral last van. De vakken die je niet hebt gekozen, maar toch moet doen, zodat je kunt kijken welke vakken je liggen en welke niet. En vervolgens wel op juist die vakken blijven zitten. En dat noemen ze goed oriënteren op je talenten.


6. Die té hotte docent

Gewoon zo'n best wel hotte docent, met wie je helaas niks kan omdat ie x jaren ouder is en een leraar en een scholier niks met elkaar mogen hebben vanwege een of andere stomme wet. Waarom nemen scholen dan ook knappe leraren aan ugh.


7. Al die stomme activiteiten buiten de lessen om

Onze school doet altijd na elke toetsweek een activiteitenweek, om niet alleen maar met les enzo bezig te zijn, maar toch iets te leren. Helaas heeft de school een ander beeld van leuke activiteiten dan leerlingen.


8. Toetsweken

Gewoon stressvol.


9. Tussenuren

Lijkt heel chill, maar is het niet zo. Vooral niet als niemand van je vrienden een tussenuur heeft en je geen geld bij je hebt. Nouja, je krijgt wel je huiswerk af in dat geval. Of je gaat nutteloze dingen Googlen.


10. Vroeg beginnen en laat klaar zijn

Die vierkante 1/8 roosters. Zo vermoeiend. Ik was altijd kapot na die dagen, vooral als ik dan ook nog moest werken en huiswerk moest maken. Gelukkig gunt mijn school mij als eindexamenleerling eindelijk wat rust... Of tijd om te leren?


Welke struggles heb jij (gehad) op de middelbare school?