HOE OVERLEEF IK MIJN EERSTE PIERCING

Blog door Jass

 Heey, ik ben Jasmijn en dit is mijn allereerste blog ooit. Ik wilde jullie vandaag vertellen hoe ik mijn eerste piercing ervaar. Ik heb mijn eerste piercing laten zetten op 23-10-2018. Voor mij is dat nu pas 2 dagen geleden dus het valt eigenlijk wel mee hoe veel ervaring ik hier mee heb hahaha. Ik zocht voordat ik hem ging zetten informatie op het internet hoe het nou eigenlijk zou verlopen, hoe je het moet verzorgen en of je er echt veel last van hebt. Daarover kon ik moeilijk goede dingen vinden. Daarom ben ik nu dit blog voor jullie aan het schrijven met het idee jullie er alvast over te kunnen informeren.


Wat doe je als 1e als je een piercing wil laten zetten? Natuurlijk ga je eerst kijken welke piercing je waar wilt hebben. Als je daar echt heel goed overna hebt gedacht kan je gaan kijken naar een goede piercing shop. Ik ben bij mijn piercing shop gekomen door mensen die ik ken. Dus vraag gewoon bij mensen die je goed kent en mensen in de buurt die een piercing hebben waar zij het hebben laten doen en of dat een goede winkel was. Want als je op internet gaat kijken bieden ze meestal op iedere site hetzelfde aan. Loop ook niet zomaar een shop binnen zonder dat je weet hoe goed het is. Natuurlijk kan je wel kijken hoe het er bij andere mensen aan toe gaat in de shop maar dat wil niet altijd zeggen dat het dan ook echt goed is. 

Als je al die informatie hebt opgezocht kan je of een afspraak maken of er gewoon heen gaan zonder afspraak wat bij de meeste winkels kan. En dan laat je het piercen. 


Doet het pijn? Je hebt waarschijnlijk voor je dit blog leest al veel meer onderzoek gedaan naar piercings enzo. En dan ben je er waarschijnlijk ook achter dat het wel pijn doet. Als de piercing word gepierced doet het niet zo heel veel pijn maar achteraf kan je er toch wel last van hebben. Ik heb er zelf wel last van tijdens het schoonmaken en slapen. Je kan dus ook niet op je oor slapen als hij net is gepierced. Ook als je los haar hebt blijft er soms een haartje achter je piercing zitten wat echt wel veel pijn kan doen. En natuurlijk kan je ook gewoon onbewust tegen iets aanstoten wat ook pijn doet. Maar zolang je het goed schoon houd gaat die pijn waarschijnlijk wel verminderen.


Hoe maak je hem schoon? Ik maak mijn piercing schoon met Anicura. Dat is gewoon een desinfecterende handzeep die mij is aangeraden door mijn piercer. Ik gebruik de paarse variant. Eerst wist ik niet precies hoe ik het moest gebruiken dus deed ik maar wat. Maar nu heb ik een soortvan techniek bedacht om het makkelijk te maken. Eerst was ik mijn handen heel goed met die zeep. Vervolgens pak ik met natte handen een beetje van die zeep en breng het aan met mijn handen op mijn piercing en rondom mijn piercing. Daarna maak ik het goed schoon met een wattenstaafje om goed langs de randjes van je piercing te kunnen schoonmaken waar je niet kan komen met je handen. Daarna spoel ik het goed af met lauw water en droog ik het ook goed af met een zakdoekje. Dit doe ik voor minimaal 6 weken lang 2x daags. En klaar! Je piercing is weer schoon! 


Misschien denk je na dit verhaal van: "Oke ik ga nu echt geen piercing meer zetten". Maar buiten al deze dingen om ben ik er echt enorm blij mee dat ik het heb gedaan en als jij het leuk vind raad ik het je ook echt aan om het te doen. Je kan bijvoorbeeld net als ik eerst beginnen met een helix piercing zodat je er een beetje aan kan wennen en kan kijken hoe het voelt enzo. Of je kan goed tegen dit soort dingen en zet gelijk de piercing die je graag wil! De keuze is aan jou! 


Heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog en ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Zoniet en heb je tips? Laat ze gewoon weten! Ik wil graag dat mijn blogs gewoon goed worden met jullie hulp. En als jullie nog vragen hebben, stel ze gewoon! 


xoxo Jass