5 tips om beter in je vel te zitten!

Blog door Iriss

 Hee Girlsss!


Hoe is het met jullie? Ik heb 5 tips voor jullie voor als je niet goed in je vel zit, of je je gewoon nog beter wilt voelen! Natuurlijk is dit voor iedereen anders en werkt het voor de een misschien beter dan de ander. Ook zo herkenbaar dat je je gewoon even super kut voelt en iedereen maar zegt, het komt wel goed. Zo voelt het natuurlijk dan helemaal niet voor jou. Hier komen de tips die misschien wel handig voor jou zijn!


1. Praat erover. Dit is vast zo'n tip die je echt al 100 keer hebt gehoord maar toch in veel gevallen lucht het al wel op als je over je problemen hebt gepraat. Dit kan natuurlijk over van alles gaan misschien vind jij het wel heel erg om ruzie te hebben en zit je hier heel erg mee, in zo'n geval is praten vaak al een hele goede oplossing. Vind jij praten nou moeilijk en ben je helemaal niet zo'n prater? Je kan natuurlijk ook altijd een brief schrijven of een appje sturen naar de persoon waarmee je over je problemen wil praten, dan kan diegene er zelf op terugkomen en hoef jij dus niet het gesprek te beginnen. Tip: knuffels helpen ook altijd!


2. Probeer je niet teveel mee te laten sleuren in je problemen, stel je voelt je echt kut en je hebt helemaal nergens zin in. Het liefst ga je dan natuurlijk in je bed liggen maar probeer in plaats daarvan toch even naar buiten te gaan al is het maar heel even. Je hebt dan toch iets gedaan, misschien helpt het wel en heb je nu toch iets meer energie. En ja als je je er niet beter door voelt heb je het tenminste wel geprobeerd. 


3. Er zijn zoveel negatieve dingen.....tenminste zo lijkt het af en toe wel he, probeer ook eens aan de positieve dingen te denken. Ik weet het dit kan heel moeilijk zijn maar begin gewoon met  elke dag 1 positief ding op te schrijven. Dit kan bijvoorbeeld al zijn dat je het eten lekker vond. Niet te groot denken dus, begin gewoon met de kleine dingen. Positief denken gaat echt niet makkelijk, je moet het eerst jezelf aanleren. Je zult merken dat het zo steeds makkelijker zal gaan.


4. Lach!!! Wist je dat als je hardop nep gaat lachen, er een stofje in je hersenen vrij komt waardoor je blij wordt! En meestal als je nep gaat lachen moet je vanzelf echt lachen. Probeer maar eens :)


5. Accepteer dat je even in een dipje zit en dat je je zo rot voelt. Maak jezelf mooi dan voel je je meestal ook al wat beter. of ga lekker netflixen en neem tijd voor jezelf, heel belangrijk! 


Hopelijk had je wat aan deze tips!

<p align="justify">

Veel liefs Xoxo!