Je haar lang laten groeien? Deze vijf tips gaan jou zeker gaan helpen!

Blog door queen.charlotte

Je haar gezond lang laten groeien, dat is iets waar veel meiden over dromen. Maar hoe doe je dat nou zonder dat het lelijk in allemaal slierten blijft hangen? Lees verder voor vijf handige tips die jou daarbij gaan helpen!👌


1)  Optijd naar de kapper gaan 👱‍♀️ 


Het klinkt misschien heel cliché maar toch is het echt zo, ga optijd naar de kapper. Ook al denk je dat het van knippen korter word uiteindelijk word het er gewoon langer door. Niemand zit te wachten op gespleten haarpunten aangezien daar van je haar nog doder van word is een kapersbezoekje op zijn tijd geen enkel probleem!


2)  Plan wekelijks een verwenmomentje voor je haar in 🎀


Ook je haar heeft aandacht nodig dus vergeet zeker niet om eens een haarmasker of olie een keer per week aantebrengen! Je haar word er gezonder van en gaat dus sneller groeien. Het is zeker de moeite waard en een keer per week opdoen doet je haar zoveel goeds!


3)  Probeer te vermijden dat je haar afbreekt 👄 


Er zijn een paar manieren om het afbreken van je haar te vermijden. Knoop je paardenstaart eens op een andere plek, zo voorkom je dat je haar breekt op een specifieke plek of ga voor katoenen handdoeken of hele dunne/ zachte, als je haar nat is is het elastischer en dan kan het sneller afbreken. Ook tijdens het borstelen van nat haar moet je extra goed uitkijken dat je je eigen haar niet te veel beschadigd. En als je ècht heel goed bezig wilt zijn gebruik dan gèèn katoenen kussenslopen maat satijnen, dat is ook nog eens lekker zacht 😉.


4)  Was je haar niet elke keer wanneer je de douche instapt 🚿


Je haar vaak wassen is veel minder goed voor je haar dan je denkt, in plaats van dat het schoner wordt, wordt het er op lange termijn juist viezer van. Dat komt doordat je haar `gewend` raakt aan het wassen zodat het sneller weer vies word aangezien er een bepaald stofje niet meer aangemaakt hoeft te worden! Al blijft het wel belangrijk dat je haar niet vies is als je de deur uitgaat, vies haar ziet er in mijn ogen toch een beetje onverzorgd uit.


5)  Behandel je haar alsof het goud waart is 💖


Hierbij bedoel ik dat je je haar voorzichtig moet kammen, wassen en in model doen. Als je dat zorgvuldig doet merk je al snel dat je er minder haren uittrekt (of kamt) en dat je haar er lekker dik van word!


Nou dat waren mijn tips die ik zelf ook echt gebruik. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, dit is mijn eerste blog dus ik zal het erg op prijs stellen als je je mening erover geeft via de reacties! xoxo