10 cadeaus voor je vriend of vriendin #81

Blog door Domino

Een van de lastigste dingen bij verjaardagen of andere vieringen vind ik wel het geven van cadeautjes. Je wilt eigenlijk hét cadeautje geven wat perfect bij die persoon past. Aan de andere kant moet het dan ook weer niet te duur zijn, want anders krijgt de ander weer een soort schuldgevoel. Het is echt lastiger dan je denkt. En voor je partner is het nog lastiger, omdat het nog persoonlijker en ‘belangrijker’ wordt. Hierbij dus 10 cadeautjes die je vriend of vriendin zal kunnen waarderen.


Roos

Als je nog maar net een relatie hebt, zijn de eerste maanden ontzettend speciaal. Je bent hartstikke verliefd en alles is nog pril. Het liefst wil je elke dag vieren dat jullie samen zijn, maar dat is wel iets teveel van het goede. Wat je wel kunt doen, is elke maand een roos kopen. Bij één maand koop je er dan één, bij twee twee enz. Dit kan een heel duur cadeau worden, maar als je goed rondkijkt, hoeft het niet duur te zijn. Bij een bloemist zal een roos misschien een euro kosten, maar voor een boeket kan je bij de supermarkt soms wel voor een euro of 4 een boeket kopen. Dan haal je er gewoon precies het aantal rozen uit wat je nodig hebt.

Parfum

Dit klinkt misschien als een heel standaard cadeau, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Ik draag bijvoorbeeld elke dag één soort parfum. Het is eigenlijk mijn signature geur geworden, waardoor mensen ook weten dat ik er was. Ik heb al vaak te horen gekregen ‘goh, de kamer ruikt nog steeds naar je’ of ‘je ruikt altijd zo lekker’ als ik iemand een knuffel geef. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, vooral omdat het herkenbaar is. Als jij dan een geurtje haalt voor je vriend of vriendin met een geur die je lekker vindt, ruikt je vriendje of vriendinnetje altijd naar de geur waar jij van houdt.

Neem hem of haar mee naar een speciale plek

Iedereen heeft wel een plekje waar die zich het fijnst of het meest op zijn gemak voel. Dit kan je kamer zijn, bij een vriend of ergens in de natuur. Hoe fijn is het dan om dit plekje te delen met iemand waar je van houd? Dit is dan niet iets materialistisch, maar een gebeurtenis of herinnering kan net zo mooi zijn als iets van materiaal. Maak een paar mooie foto’s samen op die plek en wie weet kan je het dan alsnog tot een cadeau vormen door hem of haar die foto’s cadeau te doen.

Sieraad

Als je voor iets wil gaan waarbij je partner constant aan je herinnerd wordt, is een sieraad een goed idee. Dit kan gaan van een ketting tot een armband of zelfs een promise ring. Een promise ring is eigenlijk een ring die je samen met je partner draagt, om elkaar liefde te beloven. Zie het als een voorstap van een verlovingsring. Het hoeft niet gelijk iets te maken te hebben met een vereeuwiging, maar het is wel een mooi gebaar.

Iets persoonlijks

Je kunt natuurlijk ook iets persoonlijks geven. Zoiets als een mok of een kussensloop met je hoofd erop vind ik iets te ver gaan, maar dat is voor iedereen anders. Ik vind het daarentegen wel leuk om iets te geven wat eigenlijk wel te maken heeft met je. Als je bijvoorbeeld een instrument bespeelt, kan je iets geven wat ermee te maken heeft. Speel je piano? Dan kan je misschien je lievelingsnummer van de artiest geven of zelfs het nummer bespelen en opnemen. Houd je van boeken? Dan kan je altijd je lievelingsboek aan hem of haar geven. Misschien houd je juist heel erg van gedichten, maak dan een poëziealbum met al je favoriete gedichten.

Dagje weg

Je kunt er ook voor kiezen om er een speciale ervaring van te maken. Maak er een heel leuke dag van! Begin met een frisse wandeling, neem de trein naar een stad die jullie leuk vinden, ga wat bezoeken, ga winkelen, ga wat eten. Je kunt een dagje wellness inplannen of een museum bezoeken.

Concertkaartjes

Wie houdt er niet van muziek? Hoe leuk is het om samen de passie voor muziek te delen. Ga samen naar een bepaald concert van een artiest waar diegene het altijd over heeft. Als je zelf niet zo van die artiest houdt, kan je ook altijd een extra kaartje kopen zodat een vriend of vriendin meekan.

Merkkleding

Tegenwoordig is merkkleding een begrip in de fashionindustrie. Hoe groter het merk op je kleding staat, hoe beter. Het is best persoonlijk of iemand wel of niet van merkkleding houdt. Misschien houdt die persoon niet specifiek van merkkleding, maar valt het je wel op dat die vaak kleding van één bepaald merk draagt. Voor jongens is Stussy of Supreme wel een aanrader. Voor dames gaan we meer richting de Tommy Hilfiger of Kenzo.

Portret

Iets waar niet al te snel aan gedacht wordt, is een portret. Misschien lijkt je een fotoshoot wel leuk voor met z’n tweeën, maar ben je bang dat er geen mooie foto uit gaat komen. Als je al een foto van jullie tweeën hebt of misschien van jezelf, kan je altijd een verzoek doen om er een portret van te laten maken. Snuffel een beetje op internet en je vindt wel wat getalenteerde mensen. Houd er wel rekening mee dat dit niet goedkoop gaat zijn.

Speciaal boekje

Dit kan over heel diverse dingen gaan. Persoonlijk ben ik iemand die zich erg lastig openstelt en heel moeilijk dingen met mensen deelt. Wat je dan kunt doen is een boekje maken, waarin je allemaal random dingetjes over jezelf erin zit, zodat je vriend of vriendin je iets beter leert kennen. Je kunt het boekje ook om de ander laten draaien, door allemaal dingen erin te schrijven van wat je leuk vindt aan hem of haar. Je kunt er ook inspirerende quotes in opschrijven of allemaal gedachtes die je over hem of haar hebt. Je kunt ook speciaal een dagboek bijhouden waarin je elke keer als er iets gebeurt, dus wanneer jullie een afspraak hebben, je opschrijft wat je gedaan hebt. Let er wel op dat dit boekje voor lange termijn is, dus dat het lang duurt voor het boekje klaar is.


Wat voor cadeau heb jij aan je vriend of vriendin gegeven?

‘I love you, and that’s the beginning and ending of everything xxx.’