7x meer uit je ochtend halen! #13

Blog door CocoVirago

The moment u realize that tomorrow is school again… Omdat ik merk dat veel mensen in mijn omgeving moeite hebben met uit hun bed komen voor school, heb ik hier een paar tips!


Maak een planning

Wat bij mij altijd helpt is een weekplanning maken. Zo heb ik dingen om naar uit te kijken en heb ik dus motivatie om uit bed te komen. Het klinkt echt heeeeel raar, maar echt, probeer het maar eens! Ik plan altijd op zondag mijn volledige week en zo heb ik maandagochtend toch de moed om vanonder de lakens te komen. Meestal plan ik dan 2x in de week ook een moment van me-time.


Sta een halfuurtje vroeger op

Waarschijnlijk gaan sommige mensen mij heel raar aankijken, maar ik vind het echt zalig om te doen! Ik ben geen ochtendmens, maar doordat ik om 5u30 opsta ipv 6u, heb ik extra veel tijd en kan ik het rustig aandoen. Ik kan op mijn gemak een lekker warm kopje thee drinken, een warme douche nemen, mijn favo blogs lezen of een hoofdstuk uit een boek lezen. Voor mij werkt het heel ontspannend en zo loop ik voor de rest van de dag extra goed gezind. Doordat ik het zo leuk vind om te doen sta ik graag een half uurtje vroeger op.


Leg je wekker aan de andere kant van de kamer

Hierbij dwing je jezelf zeg maar om uit bed te komen. Eens je uit bed bent heb je wel nog de courage nodig om echt wakker te blijven en niet terug in bed te gaan liggen, dus dit is meer voor de mensen die NIET terug in bed geen liggen, hehe.


Denk aan die ene leuke jongen (of meisje!)

Iedereen heeft het ooit wel eens meegemaakt denk ik! Als je een crush hebt wordt opstaan opeens veel minder lastig. Je hebt natuurlijk alle tijd nodig om er goed uit te zijn voor hem/haar + je kan niet wachten om waar naar hem/haar te staren! (Willen jullie trouwens een blog over het onderwerp ‘crush’? let me know!)


Maak een lekker ontbijtje klaar

Een ontbijt is niet enkel goed voor de gezondheid (meestal toch), het helpt ook als motivatie om vanonder de lakens te komen! Waarom nog in bed blijven liggen als er een lekker ontbijtje staat te wachten om opgegeten te worden? Zoek op internet lekkere recepten op met je favo fruit en bereid het de avond ervoor, zo kun je 101% van je ochtend genieten en het is veel leuker dan een boke met choco (wat natuurlijk ook kan haha). 


Maak een ochtend playlist

Ik ben echt een muziekmens (fact: dit noemt trouwens ‘lisztomania’). Bij álles heb ik muziek nodig en ik denk dat veel mensen zich hier wel in zullen herkennen. Ik heb een speciale playlist gemaakt die vanaf het moment dat ik wakker ben begint af te spelen. Hierdoor krijg ik een hele boost om voor de rest van de ochtend actief te zijn. Zonder muziek in de ochtend zou ik letterlijk zelfs niet tot aan de bushalte geraken die nog geen 100m verder is (oopss). Dus: zoek je favo songs bij elkaar voor in de ochtend!


Laat de gordijnen open

In de winter is het natuurlijk moeilijk doordat de zon later opkomt, maar in de lente en zomer is dit een echte aanrader! Doordat je kamer verlicht wordt door de zon ga je automatisch lichter slapen en wordt het veel minder moeilijk om wakker te worden.


Hopelijk helpen deze tips jullie! Laat zeker suggesties voor blogs achter.

Lots of love, P. xoxo


(ps: mensen die een luisterend oor nodig hebben of gewoon eens een gezellig gesprek kunnen mij altijd via hier of via mijn insta (phebe_caboor) bereiken!)