10 waterijsjes die ik vroeger at #34

Blog door Domino

Het is zomer en dat betekent? IJsjes! Op mijn school hebben we in de klas al fanatiek meerdere keren ijsjes gegeten. Maar dan loop je altijd tegen het probleem: wat vind iemand lekker? Laatst had de klas verschillende soorten meegenomen en dat deed mij denken aan de vroegere ijsjes die ik altijd at. Dat gaf mij inspiratie voor deze blog.

Kauwgombal ijsje

Deze ijsjes haalde mijn moeder altijd bij de Albert Heijn. Het waren de ijsjes die ik elke zondagavond na het eten mocht. Dat was echt een speciaal momentje. De lekkere smaak van kersen in combinatie met het vanilleijs vond ik zo lekker. Maar het leukste was toch wel de kauwgombal onderin. Meestal was deze taai en niet eens zo lekker doordat er allemaal gesmolten ijs rond zat, maar het was gewoon leuk omdat dit zo'n speciaal ijsje was.

Split

Wanneer ik met mijn ouders op vakantie ging en we moesten tanken, mocht ik een Split. Volgens mij is dit nog steeds het meest goedkope ijsje wat je bij het tankstation kan halen, maar toch vond ik dit vroeger het lekkerste ijsje wat er was. De combinatie van het romige ijsje met een lekker zoete mandarijn smaak (of sinaasappel, ik weet het niet) vond ik erg lekker.


Liuk

Ja! Ik ben eindelijk achter de naam van dit ijsje. Ik vond dit ijsje vroeger heerlijk, maar ik heb het bijna nooit gegeten. Simpelweg omdat ik de naam nooit kon onthouden. Geef toe, als kind is dit best moeilijk te onthouden. Omdat het zo naar citroen smaakte en het een beetje bitter was, was dit eens wat anders. Ik at deze alleen bij vriendinnetjes, omdat ik thuis nooit meer wist welke ijsjes het waren. Dan dacht ik aan gewoon citroen ijs, waarna mijn moeder met citroenijs thuis kwam, maar niet met ijslolly's.


Perenijsje

Deze ijsjes at ik vroeger maar weinig, maar tegenwoordig eet ik ze best wel vaak. Een zoete perensmaak, erg lekker. Door de smaak van het fruit en het feit dat het waterijsjes zijn, zorgt het er toch een beetje voor dat je het gevoel krijgt dat je gezond bezig bent.


Schatkistje

Deze ijsjes kreeg ik altijd van mijn oma. Ik vond het blauwe kistje altijd mooi en het feit dat er onderin ook nog een speeltje lag maakte het alleen maar leuker. Ik wist nooit aan welke kant ik moest beginnen: vanille of chocolade? Daarom nam ik de ene keer een hap vanille en de andere keer een hap chocolade.


Smarties ijsje

Ik heb deze misschien maar twee tot drie keer gegeten. Maar dit vond ik wel de meest speciale ijsjes. IJsjes met onderin smarties? Smarties vond ik vroeger ontzettend lekker, dus natuurlijk wilde ik deze ijsjes eten. Het was altijd onhandig eten, omdat je het onderste gedeelte naar boven moest duwen, wat nogal moeizaam ging. Met een beetje ongeluk schoot het door en viel je ijsje uit zijn verpakking. Ik at deze als ik naar de dierentuin ging.


Raket

Het standaard ijsje wat elk klein kind at. Ik vond dit een van de saaiste ijsjes, maar mijn oma had ze altijd in huis. Toen ik een bepaalde leeftijd had bereikt en mijn vader zei 'kijk eens goed naar dit ijsje' heb ik dit ijsje volgens mij niet meer normaal kunnen eten. Tja, als je klein bent denk je daar nooit over na.


Cornetto

Deze ijsjes at ik als ik klaar was met zwemmen. Ik ging elke week zwemmen en dan smeekte ik om een ijsje. Meestal kreeg ik hem niet, maar als mijn ouders het dan toelieten was het een feest. Ik koos meestal voor de aardbei, want die vond ik het lekkerste. Ik heb ook al eens chocolade geprobeerd, maar ik vond aardbei het allerbeste.


Calippo

Wat een verschrikkelijk ijsje vond ik dit. De verpakking was van een soort karton dat al snel doorweekt werd als het ijsje smolt, dus kreeg je een viezige drap. Doordat je het ook nog eens naar buiten moest duwen schoot het vaak te veel naar boven en was je je ijsje kwijt. Of je kreeg het er juist niet uit en kreeg ijskoude handen omdat je het ijsje moest laten opwarmen. De stroperige vloeistof die het na een tijdje werd vond ik altijd zo vies, ik heb dit ijsje dan ook maar af en toe gegeten.


Knetterijsje

Hier krijg ik echt een warm gevoel van. Ik heb deze volgens mij één keer in mijn leven gegeten, maar ik kan hem nog steeds herinneren. De binnenkant was aardbei, de buitenkant was super speciaal omdat het knetterde in je mond. Ik liep dan ook als een hond met de tong naar buiten wanneer ik weer een hapje had genomen, om aan iedereen te laten zien dat het knetterde.Wat is jouw favoriete waterijsje?

‘If you were ice cream, you would be my favourite flavour xxx.’