Appelazijn, een wondermiddel!

Blog door Laughingisthegreatestthing

Appelazijn, een wondermiddel!


Appelazijn in een natuurlijk middel dat van appels wordt gemaakt. Appelazijn is erg goedkoop en in vrijwel iedere supermarkt te vinden. Toch is dit goedkope goedje echt een wondermiddel!


Bron: Tumblr

Zo kan appelazijn voor een mooie gladde en zachte huid zorgen. Door appelazijn als tonic te gebruiken, zorgt het zuur van de azijn voor een goede zuurgraad van je huid. Je bloedsomloop verbeterd en je poriƫn sluiten waardoor je huid super zacht wordt! Ook werkt appelazijn erg goed tegen puistjes!Je hebt drie manieren om de appelazijn te gebruiken op je huid:

1.  Als tonic. Je doet een beetje appelazijn op een wattenschijfje en dept daarmee op je huid. Je laat de tonic ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken en spoelt het daarna met lauw water af.

2.  Als pure tonic. Deze manier is het beste voor mensen met acne. Je brengt de appelazijn direct op de huid met puistjes aan, dus niet eerst op een wattenschijfje. Je huid kan hierdoor een beetje gaan prikken. Ook hierbij laat je de tonic even inwerken en spoel je je huid na met lauw water. Puistjes kan je ook alleen met een wattenstaafje aanstippen.

3.  Als face wash. Hierbij verdun je de appelazijn met water. Je neemt 1 deel
appelazijn op 1 deel water. En maakt hier een mengsel van. Dit mengsel breng je met je vingers aan op je huid. Met je vingertoppen kan je het mengsel goed inmasseren. Daarna spoel je het af met water. Deze manier is het prettigst voor je huid en zal het minst prikken.


Bron: Tumblr

Ook kan je appelazijn gebruiken om af te slanken. Het zorgt namelijk voor minder vetopname in het lichaam, het bevordert de vetafbraak in het lichaam, het zorgt voor een betere spijsvertering en het remt het hongergevoel.


Wanneer je appelazijn gebruikt om af te slanken, moet je drie keer per dag een half uur voor je maaltijd een drankje nemen met appelazijn. Wanneer je appelazijn voor je ontbijt wil nemen, moet je eerst even een cracker eten. De azijn zorgt anders voor een onaangenaam gevoel in je maag.


Let er wel op dat appelazijn erg zuur is en je glazuur op je tanden kan afbreken. Daarom is het slim om het drankje met een rietje te drinken en daarna je mond te spoelen met wat water.Drie soorten drankjes:

1.  Appelazijn met water. Je mengt ongeveer 2 Ć” 3 eetlepels appelazijn met een groot glas water. Roer het goed door en drink het daarna met een rietje leeg. Wanneer het drankje te zuur is kan je nog iets meer water toevoegen, maar over het algemeen blijft het een erg zuur drankjeā€¦

2.  Appelazijn met appelsap. Hierbij meng je ongeveer 2 Ć” 3 eetlepels appelazijn met een glas appelsap. Je roert het goed door en kan het glas daarna met een rietje leegdrinken. Dit drankje smaakt een stuk lekkerder dan appelazijn met water.

3.  Appelazijn met grapefruitsap. Hierbij meng je een glas grapefruitsap met 2 eetlepels appelazijn. (http://www.doctoroz.com/videos/swimsuit-slimdown-plan)


Bron: Tumblr

Appelazijn werkt ook voor een gezonde hoofdhuid en prachtig haar.


Appelazijn:

- maakt je haar goed schoon.

- neutraliseert de hoofdhuid.

- kalmeert een geĆÆrriteerde hoofdhuid.

- werkt tegen roos, hoofdhuidschilfers en een jeukende hoofdhuid.

- werkt tegen haaruitval.

- zorgt ervoor dat haarschubben sluiten, waardoor je haar zacht wordt en meer gaat glanzen.

- zorgt ervoor dat je haar sneller gaat groeien.


Voor een diep reinigende shampoo meng je 1 deel appelazijn met 1 deel water. Je kunt je oude shampoo vervangen door deze shampoo, maar je kan deze shampoo ook naast je andere shampoo gebruiken. 1 tot 2 keer per week wassen met shampoo van appelazijn zou voldoende moeten zijn.


Stap 1: Meng 1 deel water met 1 deel appelazijn. Het is handig om deze shampoo te bewaren in een oude shampoofles, omdat je het zo gemakkelijker over je haar kan verdelen.

Stap 2: Giet de shampoo over je haar en masseer het mengsel goed in op de hoofdhuid en in je haar.

Stap 3: Spoel je haar goed uit en gebruik eventueel nog een conditioner.


Bron: Tumblr

Het mooie weer is aangebroken en een periode vol zon staat voor de deur. Er is een grote kans dat je de komende weken iets te veel van de zon geniet en je huid verbrand. Het wondermiddel, appelazijn, werkt kalmerend voor een verbrande huid, zorgt voor een minder rode kleur, werkt tegen het vervellen en zorgt voor een beter herstel van de huid.


Benodigdheden bij een verbrand lichaam:

- een droge doek, eventueel een verstuiver

2 Ć” 3 eetlepels azijn

- een glas koud water.


Stap 1: Meng de appelazijn met het water.

Stap 2:

- Maak de droge doek nat met het mengsel en druk de doek een aantal minuten tegen de verbrande huid aan. Wanneer het branderige gevoel nog niet helemaal weg is kan je deze stap nog een keer herhalen. Voor je gezicht kan je het mengsel van appelazijn en water met een wattenschijfje aanbrengen.

- Je zou het mengsel in een verstuiver kunnen doen,
goed schudden en daarna over de verbrande delen van je lichaam kunnen sprayen. Dit moet je alleen niet op je gezicht doen! Voor je gezicht kan je het mengsel van appelazijn en water met een wattenschijfje aanbrengen.

Stap 3: De geur van de appelazijn neemt af als het mengsel opdroogt. Wanneer de geur nog te sterk is, kan je na een uur je huid afspoelen met koud of lauw water.


Wanneer een groot deel van je lichaam verbrand is, kan je ook een half uur een lauw bad nemen met 1 Ć” 2 kopjes appelazijn.

Voor je gezicht kan je het mengsel van appelazijn en water met een wattenschijfje aanbrengen.


Ik denk dat jullie het nu wel met mij eens zijn dat appelazijn een wondermiddeltje is! Als jullie nog tips hebben met appelazijn of als een van de hierboven genoemde dingen heeft gewerkt hoor ik het graag!


xx


Bron: http://www.appelazijn.eu/