10 K3 liedjes met een mooie boodschap

Blog door Anoniem Schrijvertje
Hebben wij niet allemaal een periode gehad dat we K3 helemaal geweldig vonden? Of je nou naar elke voorstelling ging, thuis uit je dak ging op een van de cd's of in de supermarkt per se K3 koekjes wilde; we hielden van ze (of misschien nog steeds). Mijn top 10 mooiste liedjes van K3.

1. Parels 
Dit liedje heb ik vroeger bijna nooit gehoord. Het is afkomstig van de cd Parels2000 en die heb ik nooit gehad. Maar toen mijn zusje hem laatst op Youtube aanzette, was ik ontroerd. Zo'n mooi liedje met als betekenis dat elke herinnering met degene waar je van houdt net een parel is - dus kostbaar/onbetaalbaar.

2. Je hebt een vriend 
Vroeger vond ik dit een vreselijk liedje. Zo sloom! Hij werd dan ook altijd doorgespoeld of ik zong expres niet mee. Maar toen ik een aantal jaar gelden (K2 zoekt K3) eens naar de tekst ging luisteren, was mijn mening op slag omgeslagen. Hoe alleen je je ook voelt, er is altijd iemand die van je houdt: je hebt een vriend.

3. Laat de wind maar waaien
Vroeger snapte ik nooit wat van dit liedje. Ik kende elk woord, elke zin, maar want het nou allemaal betekende? Geen idee. Niet dat je daar als kind ook echt mee bezig bent, maar toch. Soms gebeuren er dingen die je niet zo leuk vind, maar na regen komt zonneschijn! Laat die wind maar waaien, hij gaat vanzelf wel weer liggen.

4. Niet normaal
Als iemand iets doet wat wij niet gewend zijn of wat anders is, vinden wij het meestal gek. Meteen drukken we er een stempel "niet normaal" op. Zoals Josje die een neuspiercing nam. Dit liedje gaat erover en zegt dat het helemaal niet gek is om anders te zijn. Want zijn/doen wij niet allemaal soms "niet normaal"?

5. Miljoen
Dit liedje is - althans, dat denk ik - geïnspireerd op de film Titanic (net zoals het liedje Leonardo). Er komen in ieder geval veel stukjes in voor die mij moeten denken aan deze film.
"Ergens diep onder de grote oceaan,
ligt een schip dat is vergaan.
Waar ben jij, ben je blij?
Ben je gelukkig, ben je vrij?
Denk je ooit terug aan mij?"
Behalve dat vind ik het gewoon een erg ontroerend liedje en zingen ze over een mooie herinnering aan iemand die ze lief hebben. Een afscheid hoeft niet altijd treurig te zijn als je de mooie herinneringen koestert en geniet van de laatste momenten samen.

6. Iedereen is anders
Ik vind vooral de boodschap mooi van dit liedje. Hij komt uit "K3 in de Ardenne" en gaat over een wereld vol mensen, allemaal anders en allemaal van onschatbare waarde. Vergelijkbaar met Alle Kleuren .

7. Borst vooruit
"Hoofd naar boven, borst vooruit, niemand haalt ons, ooit nog onderuit!" Ik vind dit liedje vooral heel mooi, omdat het echt een beetje een "power" nummer is. Samen sta je sterk.

8. Ware liefde
Voor de meiden die de films bekeken: dit liedje kennen jullie waarschijnlijk door de film de Kattenprins. Simpelweg een van de mooiste liefdesliedjes die ik van K3 ken.

9. Wanneer zie ik jou terug
Dit liedje is afkomstig van de cd "Mamase": het eerste album waar Josje het plaatsje van Kathleen had overgenomen. Het gaat over het verlies van een dierbare en de vraag of er wel leven is na de dood. En als het er is, wat is dat dan precies?

10. Eeuwig en altijd
Dit liedje je vind ik simpelweg gewoon mooi. Over eeuwige trouw en het mooie ervan vind ik dat het niet specifiek over je liefde gaat. Je kan dit ook toepassen op familieleden of vrienden.

Ben je het eens met deze lijst of vind je dat er nog liedjes ontbreken? Let me know ;)

Anoniem Schrijvertje