♥ 58 The Bedtime Booktag

Blog door Chantal

 Haai meiden, vandaag doe ik de 'Bedtime Booktag', ik zag deze bij xliess en Kate, en aangezien ik zelf ook zo van boeken hou, wilde ik deze tag dus maar al te graag doen.


Let's begin.

(De plaatjes komen van Tumblr en Pinterest.)Dankzij welk boek heb jij de hele nacht liggen lezen?

Oh, dit is gebeurt bij een hoop boeken: Fallen ( meerdere boeken van de serie), Harry Potter en de Vuurbeker, De Selectie en The Iron Prinses. Ik denk dat het er nog wel meer zullen zijn, maar dat ik het gewoon niet meer weet.


Welk boek heeft ervoor gezorgd dat je niet meer kon slapen? 

Haha, volgens mij was dit ook Harry Potter, omdat ik er toen zoveel over na ging denken.Door welk boek viel je bijna in slaap?

Oh deze is makkelijk: Life of Pi. Ik moest dit boek lezen voor Engels en ik vond hem echt heel saai, maar ik MOEST hem lezen want het was een verplichte afrondingsopdracht. 


Door welk boek lag je nachtenlang wakker omdat je niet kon wachten tot het uitkwam?

Dat is eigenlijk nu, want 'The Crown' ( het vijfde deel van de selectie serie) komt in mei uit, en ik kan werkelijk waar niet wachten.In welk boek komt jouw droomman voor?

Dit is ook in Fallen, Daniel is echt mijn bae, haha. Nee maar even serieus, ik kan niet wachten totdat in de herfst de filmversie van dit boek komt, ik ben namelijk echt nieuwsgierig hoe ze hem dan op het doek zullen brengen. De rede dat hij mijn droomman is, is omdat hij zo mysterieus  is het begin, waardoor ik gelijk al verliefd op hem was. Ik heb een zwakte voor mysterieuze jongenspersonages in boeken.

Welke fantasiewereld zou voor jou een nachtmerrie zijn om in te leven? 

De wereld van de Touching Juliette-serie, ik weet niet of deze wereld in het derde deel ook nog zo slecht is, want die moet ik nog lezen, maar in het eerste deel is die wel echt gruwelijk en ongezond, en daar zou ik niet tegen kunnen.Welk boek doet jou aan de nacht denken?

Een boek dat mij aan de nacht doet denken is Passion ( het derde deel van de Fallen serie), want daar reizen ze veel, en op een of andere manier doet mij dat echt aan de nacht denken. Meer wil ik niet over het boek zelf vertellen voor degenen die hem nog willen lezen.

Over welk boek heb je wel eens gedroomd?

Oh, Harry Potter. Ik zal even uitleggen waarom, op het moment ben ik bezig met de serie ( nu ben ik het laatste boek aan het lezen), en ik heb dus eigenlijk marathon gelezen. En elke keer als ik dat doe droom ik erover, want ik droom ook heel levendig. Harry Potter lees ik altijd voor bed, dus vandaar dat ik er dan over ga dromen :D.Welk boekenmonster wil jij niet onder je bed vinden?

Dit kan zowel een slang zijn ( uit HP en Fallen) als een kobold ( deze komen voor in de The Iron Fey- serie). Kobolds ruiken angst, dus dat zou geen pretje zijn wanneer ik een nachtmerrie heb ofzo, of wanneer ik erachter kom dat zij onder mijn bed zijn natuurlijk.

Wat is de mooiste quote uit een boek dat je ooit gelezen hebt?

~ "Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light." - Albus DumbledoreIk realiseer me dat ik op veel vragen Harry Potter als antwoord heb, sorry daarvoor ik ben nou eenmaal een fan. Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden, en morgen komt er weer een Study tips blog.

Hopelijk tot dan.

Liefs,


Chantal