8 banen waarbij je kunt reizen en werken tegelijkertijd

Blog door Sandra & Jessica

Heb jij een sterke wanderlust en wil je werken in het buitenland? Ga dan voor een baan waarbij je jouw liefde voor reizen en werken tegelijkertijd waar kunt maken. We hebben een aantal carrière opties voor je opgesomd die een win-win situatie creëren!

  1. Consultancy

Consultants zijn vaak probleemoplossers. Ze voorzien bedrijven van deskundig advies over allerlei soorten zaken van marketing tot het management. Als consultant zul je niet vastzitten aan een bedrijf. Het stelt je in staat om te reizen van stad naar stad om bedrijven te bezoeken die jouw hulp nodig helpen. Dit kunnen bezoekjes bij huis zijn of juist lekker ver weg.

  1. Reis industrie

Het klinkt eigenlijk wel vanzelfsprekend, als je wilt reizen en werken tegelijkertijd ben je bij de reis industrie aan het goede adres. Dit kan van alles zijn! Denk aan een stewardess, piloot, reisagent, of het werken op een cruiseschip. Tijdens het werken zul je ook veel gaan reizen en heb je genoeg tijd om allerlei plaatsen te gaan bezoeken.

  1. Internationaal recruitment

Als recruiter zul je vele scholen, universiteiten en bedrijven gaan bezoeken om nieuw talent te werven. Tijdens een piek in het recruitment seizoen zul je waarschijnlijk meer tijd onderweg doorbrengen dan op het kantoor.

  1. Sales

Mensen die in de sales werken zijn bijna nooit op kantoor te vinden. Vaak reizen ze veel om bezoekjes te brengen aan bedrijven. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kunnen dit internationale tripjes zijn waarbij je misschien elke week wel in een andere stad te vinden bent.

  1. Reisblogger

Reisbloggers hebben de ideale baan. Ze reizen de wereld af, bezoeken allerlei leuke plaatsjes en worden als VIP behandeld in de hoop voor positieve reviews. Een reisblogger worden is niet gemakkelijk. Je zult creatief moeten zijn in schrijven en als starter vaak gratis blogs moeten weggeven. Ook heb je als starter vaak onregelmatige inkomsten, of soms helemaal niets. Indien je hiervan wilt leven heb je geduld nodig. De meeste reisbloggers hebben daarnaast een andere baan ter ondersteuning.

  1. Verslaggever

Als verslaggever kun je er voor kiezen om overzee te gaan. Je kunt misschien werken voor een mediabedrijf in Nederland dat ook in het buitenland gevestigd is. Als verslaggever zul je in ieder geval veel gaan reizen en spannende situaties meemaken. Het is wel handig om meerdere talen te beheersen.

  1. Fotografie

Je liefde voor fotografie zal je veel plaatsen in de wereld laten zien. Of het nu een fotoshoot voor een advertentie is of op locatie voor een bruiloft, de mogelijkheden zijn eindeloos! Het is een droombaan voor velen. Als startende fotograaf zul je in het begin misschien onregelmatige inkomsten hebben. Het heeft tijd nodig om naamsbekendheid op te bouwen. Daarbij spelen je kwaliteiten natuurlijk een grote rol.

  1. Au Pair

Als Au Pair heb je de mogelijkheid om bij gezinnen te verblijven en tegelijkertijd te werken. Je kunt dit in diverse landen doen. Het is een ideale manier om met een klein budget veel van de wereld te zien.

Heb jij ook een sterke wanderlust en wil je graag in werken in het buitenland? Laat het ons weten! 

Vacatures in het buitenland vind je op www.worldwide-placements.com