20 manieren om je notitieboek te vullen

Blog door yasminax

 ik ken veel mensen die te veel notitieboekjes kopen maar er nooit iets mee doen daarom ga ik jullie daarbij helpen Enjoy !

wat te doen met mijn notitieboekjes?

1. Life goals / 50 dingen lijstje

Je kan je dingen die in je leven nog wil doen opschrijven in een notitieboekje ook kan je elke maand je goals opschrijven 

ook kan je 50 dingen opschrijven in je notitieboekjes die je wil doen in je leven 

2. Dagboek

ook is het leuk om iedere dag op te schrijven wat je doet dan is het jaren later vet leuk om terug te lezen! 

3. lijstjes

vroeger las ik heel veel maar dan vooral de boeken van lena lijstje waardoor ik zelf ook lijstjes ging maken

4.Geheime dingen

ook is het heel handig om je wachtwoorden van site's enz op te schrijven

of misschien wel de verstopplek van .........

5.Scrapbooks

als je een creatief persoon bent is het ook leuk om een scrapbook te maken 

6.Schoolwerk :-(

als je echt TE VEEL notitie boeken hebt is het ook handig om gewoon voor elk vak een boekje te gebruiken voor samenvattingen notities enz.

7. tekenboekje

hou jij van tekenen? dan is het leuk om je eigen tekenboekje te maken 

8.Eetdagboek 

Schrijf elke dag op wat je gegeten hebt. Wat dan ook wel leuk kan zijn, is elk gerecht een cijfer geven. Komt er een dat dat je niet weet wat je wilt eten? Blader dan even door jouw notitieboekje en haal inspiratie uit jouw eigen gedachten.

9. Familie Stamboom

 Ben jij nieuwsgierig naar de geschiedenis van jouw familie? Noteer alles wat je al weet en wat je nog zou willen weten. 

10. Muziek

Jouw top 100 meest geluisterde liedjes aller tijden! Maak een wekelijkse of maandelijkse playlist. Wedden dat je hier over tien jaar ontzettend van kunt genieten? Het is ook leuk om op te schrijven welke herinneringen elk liedje bij jou oproepen.

11. Vragenboekje

Noteer elke vraag die onbeantwoord blijft. Het maakt niet uit welk soort vraag, schrijf het op! Na een tijdje kun je er doorheen bladeren en misschien heb je het antwoord ondertussen al gevonden, zodat je deze kunt noteren.

12. Korte Verhalen

Zou jij weleens schrijver willen worden? Begin dan eens met een kort verhaal. Noteer eerst alle personages, hun eigenschappen en hun verhaallijnen in het kort. Daarna kun je deze steeds verder uitwerken. Zo kun je goed oefenen en steeds langere verhalen schrijven

13. Brieven

Schrijf brieven aan jouw jongere of oudere ik. Wat zou jij jezelf vertellen als je toen wist wat je nu weet? En wat zou je allemaal van jouw toekomstige ik willen weten? Pak de brieven er over 20 jaar bij en kijk of je jezelf kunt helpen door de vragen te beantwoorden.

14. Huisdieren

Krijg jij binnenkort een huisdier of heb je een jong huisdier? Maak om de paar dagen foto's en plak die in je boekje schrijf er ook dingen bij zoals hun naam wat ze aan het doen zijn. zo kan je je dieren zien van jong tot oud!

15. Collage Boek

Schrijf alles wat je inspireert op wat je vindt uit tijdsschriften en folders en plak dat mooi bij elkaar op zo ziet dat er heel leuk uit!

16. Leeslijst

maak een lijstje van alle boeken die je graag nog een keer zou willen lezen

17. Maandplanner

Schrijf alle dingen die je gaat doen in een maandplanner


18. Handlettering

Handlettering is momenteel een enorme trend . Voor iedereen die niet weet wat het is handlettering is de moderne manier van kalligraferen. Oftewel: sierlijke letters maken


19. Een nieuwe taal

Ik denk dat dit iets is wat veel mensen willen maar waar niemand echt de tijd voor heeft. Als jij een taal hebt die je graag zou willen spreken, leer hem jezelf aan! Zoek op internet naar vertalingen of hulp programma’s en maak je eigen woordenboek, inclusief uitspraak, punten waar je moeite mee hebt, vervoegingen van werkworden, enz.

20. Landen 

Hou je van op reis gaan? Maak een wereldkaart met daarop een paar landen waar je nog in je leven naartoe wil!*Hebben jullie nog leuke ideeen? schrijf ze in de reacties!!!