Tips voor de eerste date

Blog door Iris

Lieve meiden,

Ik denk dat veel van jullie zich ook wel eens hebben afgevraagd wat je in godsnaam aan moet op je eerste date, wat je kan verwachten en waar je het überhaupt met jou date over moet hebben.... 
Nu leek het mij erg leuk om wat tips voor jullie in deze blog te zetten, zodat de eerste date (als jou 'date' ook mee werkt) soepel verloopt. 
Onderaan zet ik ook een paar tips die je beter niet kunt doen op een eerste date. 

1. Op de eerste date gaan jullie waarschijnlijk niet iets heel bijzonders doen, dus zorg er voor dat je niet té overdressed gekleed bent. 
2. Spreek goed af hoe laat en waar jullie elkaar zien, zodat je daar niet hoeft te zoeken of heel lang moet wachten, totdat hij een keer komt opdagen. 
3. Als jullie hebben afgesproken om ergens te gaan eten, zorg er dan voor dat één van jullie reserveert, zo voorkom je dat je erg lang moet wachten. 
4. Als je geen idee hebt waar je het met je 'date' over moet hebben, vraag dan vooral open vragen, zodat hij niet alleen ja of nee kan beantwoorden. Bijvoorbeeld: Wat doe je voor werk? Wat vind je belangrijk in een relatie? (dan weet je ook meteen wat hij een beetje verwacht voor het geval dat..) 
5. Als hij iets vertelt, wees dan wel beleeft en luister goed naar wat die te vertellen heeft (ja, ook als het je geen ene hol interesseert...)
6. Wees eerlijk als hij wat aan je vraagt.
7. Maak je mooi op, maar ook weer niet té (hij vind je ook wel mooi zonder die dikke eyeliner) 
8. Wees vooral jezelf, daar heb jij het meeste aan, maar hij ook! 
9 Het allerbelangrijkste: Geniet ervan. 

Deze dingen kun je beter niet doen op een eerste date:
1. Hem naar zijn vorige relaties vragen. Later kun je dit natuurlijk wel doen, maar met een eerste date is dat misschien nog iets té ongemakkelijk

2. Misschien ben je gewend als je met je vriendinnen bent onopgemerkt kan boeren of uitgebreid kan gapen, maar doe dit op een eerste date absoluut niet 
3. Als hij iets aan het vertellen is en het interesseert jou niet, laat hem dan wel uitpraten en onderbreek hem niet. 
4. Maak je niet helemaal over the top op alsof je een modeshow moet lopen
5. Draag vooral geen hogen hakken. 
6. Als jullie uiteten gaan, bestel dan niet iets waarvan je niet zeker weet of je het wel lust, want als je het niet lekker vind, laat je dus alles staan en dat is zeker niet leuk voor hem (vooral als hij betaalt haha) 
7. Lieg nooit, sowieso moet je nooit liegen maar vooral niet op een eerste date (leugens komen namelijk uit) 


Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben, ik wens jullie allemaal een hele leuke eerste date! En ik hoop dat er natuurlijk dankzij deze tips een tweede date gepland wordt. 


-xxx-