17 struggles van kleine mensen

Blog door Mandy

Nederlanders zijn gemiddeld de langste mensen ter wereld, maar helaas val ik met mijn 1.55m buiten die categorie. Klein zijn is soms best leuk en handig, maar er zitten ook zeker een aantal nadelen aan. Ik besloot mijn frustraties te delen: de grote struggles van kleine mensen!


1. Je wordt constant opgetild
Men vindt je nu eenmaal schattig, en schattige dingen moeten worden opgetild. Vooral grote sterke (of dronken) kerels lijken hier plezier aan te beleven.. Loop je gezellig door de kroeg en *hup*, daar ga je weer de lucht in!


2. Iedereen herinnert je eraan hoe klein je bent

Bij de eerste ontmoeting: “Zo hee, jij bent klein!”. Maar ook bij mensen die je al wat langer kent gaat soms ineens een lichtje branden: “Het valt me nu eigenlijk pas op hoe klein je bent!” (ook al zegt die persoon dat wekelijks) of “Heb je geen hakken aan vandaag? Oh jawel…”.


3. Iedereen ‘voelt zich groot naast jou’

Althans, dat wordt minimaal wekelijks tegen me gezegd, dus dan zal het wel waar zijn. Ik kan er ook niks aan doen dat jij zo groot bent!


4. Hakken willen dragen v.s. hakken in jouw schoenmaat kunnen vinden

Het dragen van hakken een mooie oplossing om je (gebrek aan) lengte te compenseren. Helaas is de kans groot dat je ook kleine voeten hebt. Ga dan maar eens op zoek naar goed passende pumps. Overigens kun je met sneakers, Uggs en andere merkschoenen wél bij de (goedkopere!) kinderafdeling terecht. Dat dan weer wel.


5. Je zou een perfecte ninja zijn…

…want je kunt overal razendsnel op klimmen. Dat ben je nu eenmaal gewend, omdat je anders niet bij het bovenste keukenkastje / het hoge schap in de supermarkt / de deurbel kunt.


6. Op festivals raak je altijd verdwaald

Door die enorme menigte van hoge mensen zie jij geen steek! Dus als je jouw vrienden even uit het oog verliest kun je beter wachten tot het feestje is afgelopen, want je vindt ze toch nooit meer terug. Zij jou ook niet overigens, want je wordt letterlijk de hele tijd over het hoofd gezien.


7. Festivals en concerten bezoeken is sowieso vrij zinloos

Want hoe ver je ook vooraan staat: je kijkt áltijd tegen ruggen aan. Heb ik hier €80 voor betaald!?


8. Je wordt regelmatig van je spullen beroofd

Want mensen vinden het schijnbaar erg grappig om jouw telefoon / etui / flesje drinken af te pakken en boven hun hoofd te houden. En lol dat ze hebben als jij tevergeefs probeert erbij te komen! Ik zou zeggen: bespaar je de moeite en accepteer dat je je spullen gewoon kwijt bent. Kom op zeg, je bent toch geen kat?


9. “Toen ik klein was…”

Gebruik nooit, maar dan ook nóóit deze zin wanneer je over je jeugd vertelt. Geheid dat hier zogenaamd hilarische opmerkingen over komen.


10. Op groepsfoto’s sta je altijd vooraan

Waardoor het lijkt alsof je enorm camera-geil bent. In werkelijkheid is dit natuurlijk gewoon omdat je anders niet eens te zien bent op de foto! Een vriendin van mij doet zelfs, uit zichzelf, altijd een stapje achteruit als we samen een foto maken, omdat ze vindt dat haar hoofd anders zo groot lijkt xD(Overigens nergens voor nodig hoor!)


11. Je wordt minder serieus genomen

Een succesvolle zakenvrouw? Een sexy chick? Of überhaupt een volwassen, logisch denkend persoon? Nope, zo zul jij nooit gezien worden. Want alles wat je doet of zegt is nu eenmaal schattig. Ga hier vooral niet tegenin, want wanneer zo’n klein schattig meisje gaat discussiëren of ruziemaken is dat eigenlijk alleen maar aandoenlijk. Aarrgh!


12. Autorijden bezorgt je kramp in je benen

In sommige auto’s kan de stoel überhaupt niet ver genoeg naar voren. Maar zit je uiteindelijk dan toch in een ‘soort van’ passende stoel, krijg je alsnog kramp aan je benen omdat je echt maar nét bij de pedalen kunt.


13. Auto’s inparkeren is nóg ingewikkelder

My whole life is a lie, want ik kwam er dus een half jaar geleden achter dat ‘normale mensen’ de voorkant van de auto gewoon kunnen zien als ze rijden. Hoe oneerlijk, geen wonder dat andere mensen veel beter kunnen parkeren… Wij moeten alles zelf proberen in te schatten. Op goed geluk dan maar *vroem*.


14. Je ergert je als een andere vrouw hoort klagen over dat ze ‘zo klein is’.

Terwijl zij minstens 10 centimeter groter is dan jij! Hoezo is dat klein? Jij zou een moord doen voor die lengte!


15. Een vriendje hebben bezorgt je haast een nekhernia

Want de gemiddelde kerel is al gauw 25 centimeter langer dan jij. Met hem kussen is echt funest voor je tenen en je nek!


16. Hoe koud het ook is, je draagt liever geen handschoenen

Want handschoenen in welke maat dan ook, zijn ongeveer twee keer zo lang als jouw vingers. Dat zit echt totaal niet comfortabel! Dan maar gewoon de kou in…


17. De oversized-trend sla je liever over

Omdat bij jou zo’n beetje alles al oversized is. Echt fantastisch dat het door deze trend al helemáál onmogelijk is geworden om iets te vinden dat goed past.Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie lengtes! En indien jij ook klein bent, hoeveel dingen herken je van dit lijstje?

Bron: Bellamandy.nl