Mijn mobiel mijn alles

Blog door itsourtimetogo

 Oké ik beken 

🙆

Tijdens een spelletje monopoly werd mijn mobiel in beslag genomen door mijn vriend. Ennnnn ….. dat vond ik niet leuk. Gewoon het punt van controle zei ik.

Daar was mijn omgeving het niet mee eens,  en heel diep van binnen wist ik het ook wel. Ja ik ben verslaafd aan mijn mobiel. Het begon allemaal een aantal jaren terug,  in de tijd dat facebook opkwam en alle andere social media daar om heen.

Vaak is het gewoon even mijn mobiel checken,  vlak voor het eten,  even in de les of voor het slapen  gaan. Ga ik heel braaf om half 11 op bed en dan toch pas een uur later slapen.

En ben ik dan gelukkiger ? NEE

En toch doe ik het elke keer weer gewoon omdat ik even snel iets wil checken, of nog even daar van op de hoogte wil zijn. Vaak baal ik na de tijd toch wel. Want ik had zoveel kunnen doen in die tijd dat ik nutteloos op mijn mobiel zit. Even wat werk afmaken of juist lekker een momentje voor mezelf pakken.

En daarom vind ik dat het tijd word voor verandering. Apps verwijderen heeft op lange termijn voor mij geen zin, want na een paar weken staat die app toch wel weer op mijn mobiel. Puur uit nieuwsgierigheid. Tijd voor actie dus!

Ga ik een heel strak schema voor mezelf bedenken waar ik me toch niet aan houd ? Het antwoord is nee, om de net gegeven reden.

Mijn eerste stap is de mobiel in een andere kamer leggen tijdens het eten. Maar ook als ik met anderen of mijn vriend ben mijn mobiel aan de kant te houden. Want mijn schermpje is lang niet zo leuk als mijn lieve vriendje 😍😍 of mijn familie. (Maar even rond surfen is af en toe gewoon heel lekker )

Ik laat je binnenkort weten hoe het met dit plan gaat.

Ben jij ook zo’n mobiel verslaafde ? 
En wat doe jij er tegen ?

Liefs,


Wil je meer van me lezen en weten ? Ga dan naar ; ilsefolkerts.wordpress.com