Washi Tape Diy(s) + Cute Huiswerk DIY

Blog door http_daphnex

 Hey meiden,


Dit is mijn eerste blog en het is een DIY! Ik hoop dat jullie hem leuk vinden! :))


Denk je dat je slaapkamer toe is aan een make-over maar heb je niet genoeg zakgeld (wat heel vaak het geval is ;))? Dan is dit een goedkope en makkelijke manier om te beginnen:


1- Ga naar de winkel (bijv. de Hema,Action,V&D, een doe het zelf winkel enz) en koop twee of meerdere rolletjes Washi Tape. Je hebt verschillende kleuren en verschillende breedte Washi Tape.

2- Kijk wat je wil veranderen in je kamer, wil je bijvoorbeeld die saaie kast opfleuren, of wil je dat je schoolspullen er wat vrolijker uit komen te zien?

3- Zodra je iets weet kan je met de Washi Tape aan de slag. De meeste (of alle) Washi Tape kan je na een paar weken nog goed verwijderen van kasten, deuren enz. Van papier (schoolboeken) is de kans kleiner dat de boeken er nog helemaal mooi uitzien nadat je de Washi Tape hebt verwijderd.

Hieronder heb ik een paar voorbeelden:


~ Plak de Washi Tape op je kast(deur), je kamerdeur of je nachtkastje.~ Plak de Tape vast op je schoolboeken. Als je een basic agenda hebt gekocht, kan je deze met de Washi Tape ook wat opfleuren. Ook kan je de Tape op saaie klappers en ringbanden plakken.


~ Plak de Washi Tape op je telefoon hoesje. Plak de tape NIET direct op de telefoon, maar koop eerst een basic hoesje.


~ Plak de WT op je potloden (en pennen, al blijft dit waarschijnlijk niet zo goed zitten).


~ Als je een feestje geeft, kan je de WT op je plastic bekertjes plakken. Zo zien ze er een stuk vrolijker uit!


~ Versier je (houten) wasknijpers met WT! Dit ziet er super schattig uit aan de waslijn ;).


~ Plak foto's vast met WT, in je fotoboeken, je agenda of aan je kast!~ Maak een HomeWork Jar! Dit is echt een superleuke diy die ik van youtube heb. Door deze diy blijf je super gemotiveerd met je huiswerk bezig en hij ziet er ook nog eens super cute uit!

https://www.youtube.com/watch?v=saU10d6HSCk

Als je op de link klikt kom je bij het filmpje. De homework jar DIY begint bij 5:45.


Benodigdheden:

- Een glazen potje (ongeveer het formaat van een jampot)

- Washi Tape

- Ijsstokjes (ongeveer 5)

- Papier (in bijna dezelfde kleur als de Washi Tape, of een kleur die er goed bij past. Je kan meerdere kleuren kiezen)

- Een schaar, snijmachine of versnipperaar. 

- Een etiket 

- Pen of stift


1- Je pakt het glazen potje en maakt het eerst schoon (alleen als het eerst een jampot ofz is geweest).


2- Dan droog je het potje goed af.


3- Je kiest de kleuren Washi Tape die je wil gebruiken.


4- Je plakt de Washi Tape op het potje. Je kan ze om het potje heen draaien of je gaat allemaal verschillende kanten op met de WT.


5- Als je klaar bent met de WT, schrijf je op het etiket: HomeWork jar (vertaald: Huiswerk pot) en plak je deze aan de voorkant van de pot.


6- Nu pak je het papier en de schaar, snijmachine of versnipperaar en knipt, snijd of versnippert het papier in kleine stukjes. 


7- Je pakt de stukjes papier bij elkaar en 'kneed' ze even fijn, zodat er wat kreukels inkomen.


8- Dan stop je ze in het (jam)potje.


9- Dan ga je dingen bedenken die je als pauze voor je huiswerk kan gebruiken. Je moet niet al te grote dingen kiezen anders kom je helemaal niet meer aan je huiswerk toe. Bijv.:

~ Een aflevering van je favo serie kijken

~ 15 minuten op je mobiel

~ Een artikel uit een tijdschrift lezen 


10- Deze schrijf je (niet al te groot) en aan beide zijde op de ijsstokjes met de stiften.11- De ruimte die je op de ijsstokjes over hebt beplak je met de overgebleven Washi Tape.


12- Als je dit gedaan hebt, stop je de stokjes in het potje en klaar!


Steeds als je nu even geen zin meer hebt in het leren voor die stommen S.O. pak je een stokje uit het potje en ga je daar even mee aan de slag. Daarna ga je natuurlijk weer snel verder met leren ;).


~ Je kan Washi Tape op nog veel meer dingen plakken, maar als ik dat allemaal moet opnoemen zitten we hier morgen nog :p. Je kan natuurlijk ook nog je pennenhouder of je bloempot er mee versieren.


Hopelijk vonden jullie dit een leuke DIY en gaan jullie dit ook proberen! Als je nog tips hebt laat deze dan achter in de reacties!


xxx 

Daphne