Back to school tips

Blog door ItsFemke_:-)

Misschien ben je al begonnen, of moet je nog beginnen, maar we kunnen er niet omheen.. School. Voor de meesten geen pretje, al helemaal niet na zo'n heerlijke lange vakantie. In deze blog vertel ik hoe ik me voorbereid op school en geef ik wat tips. Hopelijk heb je er iets aan :-)1. Maak een lijstje met schoolspullen die je dit jaar nodig hebt.

Als ik mijn boeken binnen heb kijk ik mijn boeken altijd even kort door, zodat ik een beetje weet wat ik bijvoorbeeld voor schrift moet kopen bij dat vak. Voorbeeld: Voor een vak waarbij ik een werkboek heb, koop ik een klein A5 schriftje waarin ik aantekeningen kan maken. Zit er geen werkboek bij en moet ik dus mijn opdrachten in een schrift maken, dan neem ik een A4 schrift met meer ruimte. Ik maak hier altijd een lijstje van, dat ik ook meeneem als ik schoolspullen ga kopen. En vergeet een aantal musthaves niet hè, zoals markeerstiften en sticky notes. 

2. Koop je spullen minstens een week van te voren.

Ik doe dit ieder jaar en ik vind het zelf altijd fijn als ik alles dan gewoon binnen heb. Dan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. Ik kaft ook meteen alles, vul mijn etui en werk mijn agenda bij. Dan ben ik ruim op tijd klaar voor school en hoef ik daar de laatste week van de vakantie niet meer aan te denken.

3. Pimp je spullen.

Als je niets te doen hebt, kan je altijd je schoolspullen pimpen. Ik krijg namelijk meer motivatie door het zien van een leuk gekleurd schriftje met een grappige quote, dan een saai zwart schrift. Tip: Koop bij de Flying Tiger een stickervel met wenkbrauwen, oogjes en snorretjes. Klinkt kinderachtig, maar je schoolspullen/bureau-spullen zien er op een simpele manier veel leuker uit. Je mag ook best een aantal wat duurdere, maar wel hele leuke, schoolspullen kopen die je niet meer hoeft te pimpen vind ik altijd. Ik heb zelf vooral basics, maar altijd een paar echt leuke dingen. Ik heb dit jaar (ook bij de Flying Tiger) een scheikunde schrift gevonden waar voorop het periodieke systeem staat, dat vond ik zelf wel grappig :P

4. Schrijf een paar goede voornemens op voor het komende schooljaar.

Neem even de tijd om hierover na te denken. Ik schrijf dingen op zoals, het huiswerk voor scheikunde bijhouden, omdat ik weet dat ik scheikunde erg lastig vind, maar het kunnen ook hele andere dingen zijn, zoals iedere dag een gezonde lunch mee, nieuwe vrienden maken of altijd op de fiets naar school.

5. Leg alvast contact met je nieuwe klasgenoten.

Als je je klas al weet van te voren, is het wel leuk om van te voren al contact te zoeken met wat klasgenoten. Je krijgt hierdoor waarschijnlijk meer zin in school, bij de gedachte dat zij er dan zijn en het is fijn om op de eerste dag alvast wat klasgenoten te kennen. Misschien ken je je iedereen uit je klas al, maar ook dan is het wel leuk om van te voren al een beetje te socializen. 

6. Koop een goede overzichtelijke agenda.

Plannen is zo belangrijk. Een agenda dus ook. Neem jezelf voor dit jaar je agenda nauwkeurig bij te houden en je huiswerk en toetsen braaf te plannen in je agenda. Bij mij werkte het tot nu toe alleen de eerste paar weken, maar dit jaar ga ik weer proberen om mijn agenda het hele jaar bij te houden. ;-)

En als dan echt de eerste dag school is aangebroken... Trek je leukste nieuwe outfit aan, waar jij je fijn, mooi en zelfverzekerd in voelt. Pak je tas zorgvuldig in met je nieuwe schoolspullen en stop je broodtrommel vol met lekkere dingen. 

You can do it! Zet 'm op!