Hoe kan ik goedkoop een dagje (en nachtje) weg?

Blog door itsourtimetogo

 Hoe kan ik goed koop een dagje (en nachtje) weg?

Een dagje (en nachtje) weg is altijd leuk om er even tussen uit te gaan. Een andere stad te ontdekken, gezellig met vriendinnen weg of een romantisch uitje met je lief. Het is nu weer de tijd om er even tussen uit te gaan. Heerlijk in de zon genieten, terrasjes pakken, shopsessies en uit eten gaan. Je merkt wel, vaak ben je al snel wat geld kwijt voor een uitje, maar het kan ook anders.

Goedkoop weggaan betekend dan ook niet dat je uitje niet leuk is, integendeel!

Ik ga je in deze blog een aantal tips geven om goedkoop weg te gaan:

Wat kan je gaan doen om goedkoop een dagje weg te gaan?-

  • Ga picknicken in een andere stad, pak een tas met eten en stap in de eerste beste trein naar een stad of dorp in de buurt. Of nog goedkoper, fietsend naar de bestemming.


  • Bezoek gratis festivals in de buurt. Tip neem lekker eten en drinken mee naar de bestemming, is altijd goedkoper dan wanneer je op het terrein zelf allemaal eten gaat kopen.


  • Huur een bootje met een aantal vrienden en vriendinnen doordat je met veel gaat deel je de kosten voor de boot. En je kan natuurlijk heerlijk genieten op de boot van de zon en ook zwemmen natuurlijk.


  • In de zomer zijn er veel markten te vinden, zoek uit waar markten zijn en ga ze bezoeken, en ga opzoek naar koopjes.


  • Zoek op vakantieveilingen naar leuke dagjes uit en zorg er voor dat je die veiling voor zo weinig mogelijk geld kan winnen.


Hoe kan je goedkoop nachtjes weg?

  • Heb je familie of vrienden in een andere stad wonen? vraag of je daar een nachtje mag logeren met een vriend of vriendin, want dit is natuurlijk gratis verblijf ;)


  • Download de App Airbnb, hier vindt je goedkope kamers of zelfs gehele woningen die je voor een paar nachtjes kan huren, de prijs voor een tweepersoonskamer start al vanaf 20 euro in totaal. (voor meer informatie over de App kijk je in mijn blog Favorieten #1 waar ik uitleg hoe de App werkt)


  • Ga kamperen, vaak is kamperen veel goedkoper dan een hotelletje boeken, en kamperen ook hartstikke leuk om te doen, neem een tentje mee en zie waar je strand met de auto of de trein en ga daar lekker kamperen.


  • Ga je alleen op vakantie? Dan is een werkvakantie misschien wel wat voor jou, je hebt meestal gratis verblijf als je op een camping gaat werken of je moet een kleine vergoeding betalen. Voordeel van een werkvakantie is dat je snel nieuwe mensen (collega’s) en in de meeste gevallen heb je vaak een aantal dagen vrij om de stad te ontdekken en te relaxen.


  • En voor de echte daredevils…… ga couchsurfen, hier kan je gratis slapen bij iemand op de bank, en je leert ook nog nieuwe mensen kennen.


Hebben jullie nog leuke ideeën en tips om goedkoop dagjes (en nachtjes) weg te gaan? Laat het hier achter in de reactie.

Liefs, Ilse


meer blogs van mij kun je vinden op itsourtimetogo.wordpress.com/