Zelfgemaakte pizza

Blog door LoemBo's

Het is tijd voor een zelfgemaakte pizza! Dit heerlijke recept is volledig gluten- en lactosevrij. Het is makkelijk te maken, het duurt wel even om het te maken, maar het smaakt heel goed.

Pizzabodem

Ingrediënten:homemade pizza

  • 225 ml water 
  • 15 ml olijfolie 
  • 10 gr droge gist 
  • snufje zeezout 
  • 3 ml ciderazijn 
  • 2 eieren
  • 20 gr kikkererwtenmeel 
  • 60 gr rijstemeel 
  • 60 gr tapiocameel
  • 60 gr aardappelzetmeel 
  • 5 gr xanthaangom

Bereiding;

  • Meng het water, de olie, azijn en eieren met een mixer.
  • Meng in een andere kom het kikkererwtenmeel, rijstemeel, de tapiocabloem, het aardappelzetmeel, het zout, de suiker en de xanthaangom.
  • Voeg de gist toe.
  • Doe al deze droge ingrediënten in de kom van de mixer en meng alles 2 minuten op lage snelheid.

Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 40 ml olijfolie
  • 2 uien, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gr geitenkaas
  • basilicum
  • oregano
  • 8 tomaten

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie en fruit de uien en knoflook 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg tomaten, oregano en basilicum toe.
  • Laat 20 minuten inkoken

Pizza

Bereiding:homemade pizza

  • Verwarm de oven op 210 graden Celsius.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de pizzabodem erop.
  • Bak de pizza 15 minuten in de oven.
  • Haal de pizza uit de oven en beleg deze met de tomatensaus en garneer met de geitenkaas.
  • Bak vervolgens de pizza nog eens 6 minuten in de oven.

Eet smakelijk!