Bye bye Mokka Latte

Blog door LoemBo's

Dinsdag ging ik naar een diëtiste op advies van mijn arts. Ze gaf me een aantal nuttige tips over hoe ik misschien de maagpijn na het eten kan verminderen. Een van die tips was dat ik de koffie en chocolade beter kon laten staan voor de komende drie weken. Gelukkig eet ik niet zo graag chocolade, maar ik deed wel wat rauwe cacao poeder in mijn koffie. Dus voor de komende drie weken zal ik een alternatief voor mijn heerlijke mokka latte moeten zoeken! Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij niet kunt genieten van deze heerlijke kop koffie. Ik hoop dat je het net zo lekker vindt! 

ingrediënten:

  • 100ml koffie
  • 200ml soja of amandelmelk (ik gebruikte vaak Alpro soja melk)
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl honing
  • 1/2 tl rauwe cacao poeder

Bereidingswijze:

  • Maak de koffie
  • Meng de melk, kaneel, honing en cacao poeder in een mixer.
  • Verwarm de melk in een magnetron voor ongeveer 40 – 50 seconden
  • Voeg de melk ten slotte toe aan de koffie

TIP: Voeg een paar mini marshmallows of chocoladeschaafsel toe!

Mocha latte