Tomaten soep

Blog door LoemBo's

Wie houdt er nou niet tomatensoep? Deze soep is makkelijk om te maken en smaakt zeer goed! Het is klassieke soep waar je van kan genieten wanneer je maar wilt.

Ingrediënten (voor 4 – 6 personen):received_10200432813979369-04

  • 750g Roma tomaten
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • verse tijm
  • knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 rundvlees bouillonblokjes
  • 2 el (olijf) olie
  • 750 ml water
  • 1 tl suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snij de tomaten en verwijder het harde gedeelte.
  • Snij de ui en een halve winterpeen in kleine stukjes. Ris de tijm van de takjes.
  • Los de bouillonblokjes op in heet water.
  • Verhit de olie in een soeppan op matige temperatuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut.
  • Pers het teentje knoflook en voeg deze toe. Voeg ook de ui, winterpeen, peper en zout toe en bak al roerende circa 5 minuten totdat de ui zacht wordt.
  • Voeg de bouillon, de tomaten en de tijm toe en kook dit 10 tot 15 minuten tot de tomaten uiteen vallen.
  • Voeg de suiker toe.
  • Pureer het mengsel met een staafmixer.
  • Soep goed verwarmen voor het opdienen.

Eet smakelijk!