Wentelteefjes met blauwe bessen

Blog door LoemBo's

 De perfecte manier om je zondagochtend te beginnen is met een lekker ontbijt op bed!

Ingrediënten:

  • 200 ml melk (je kan kiezen welke melk je hierbij gebruikt, ik gebruikte Alpro Soja melk)
  • 2 eieren
  • 9 gr vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 8 sneetjes glutenvrij brood, licht geroosterd
  • 150 gr blauwe bessen
  • 50 ml maple syrup 
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 50 gr boter
  • 2 el suiker

Bereidingswijze:

  • Schenk de melk in een diep bord.
  • Breek de eieren erbij en roer het los met de vanillesuiker en kaneel.
  • Haal elk sneetje brood door het mengsel, stapel de sneetjes op en leg in het overgebleven mengsel.
  • Schep intussen de blauwe bessen in een pannetje.
  • Schenk de maple syrup en de citroenrasp en -sap erbij.
  • Verhit de bessen tot ze openknappen en laat dan nog 2 minuten koken.
  • Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. 
  • Verhit de boter in een pan en bak op matig vuur de wentelteefjes een voor een knapperig en bruin.
  • Bestrooi met suiker en serveer met de bessen. 

Eet smakelijk!