Lyme Update

Blog door LoemBo's

Ik was ongeveer 2,5 jaar op zoek naar wat er aan de hand met me was. Mijn ouders en ik gingen naar verschillende dokters, hopend op antwoorden en een genezing. Helaas konden de artsen niets vinden, behalve een maagverlamming. Maar er was meer aan de hand dan alleen een maag die niet meer goed werkt.

Het is goed dat mijn ouders vastberaden waren om een ​​antwoord te vinden. Als het aan mij lag, zou ik misschien al eerder hebben opgegeven, en zou ik de artsen hebben geloofd dat er geen genezing was en dat ik maar gewoon een manier moest vinden om ermee te leven. Want na maanden te horen dat er niets te vinden is, ga je ze langzaam beginnen te geloven en jezelf vragen te stellen. Maar als ik zou hebben gedaan, nam ik nu nog steeds geneesmiddelen voor schizofrenie. Een “specialist” vertelde me dat in de medicijnen die ze me gaf, er een stof zit die mijn maag moet stimuleren om de maagverlamming te verhelpen. Ik nam die medicijnen drie dagen voordat we de dokter opnieuw belden. Die medicijnen hadden verschrikkelijke bijwerkingen die me uitgeput maakte en waardoor niet meer wakker werd in de ochtend, het veroorzaakte vreselijke hoofdpijn en ik begon lichtflitsen te zien zelfs met mijn ogen dicht. Op een avond stond ik voor het bed van mijn ouders met rode bloeddoorlopen ogen, alsof ik een soort van drugs had genomen, en zei ik dat ik me niet zo goed voelde. De volgende ochtend kon ik me er niets van herinneren. Ik heb contact opgenomen met de arts met betrekking tot deze 01bijwerkingen en haar assistent vertelde me om de medicijnen door te blijven nemen. Ik kon een afspraak voor de volgende maand maken, zei ze.

Uiteraard was ik geschrokken van deze bijwerkingen en ik was bang dat ik zou uiteindelijk zelf een schizofreen zou worden. Dus we een andere arts gecontacteerd. Ze vertelde ons dat het nemen van dergelijke medicijnen zeer gevaarlijk was, zo gevaarlijk dat ik zo snel mogelijk moest stoppen! Echter waren dit zo’n sterke medicijnen, dat je er niet zomaar mee kunt stoppen. Je moet het langzaam afbouwen om meerdere bijwerkingen te voorkomen. Ik werd dus eigenlijk gedrogeerd door een arts. En dit zijn de mensen die je vertrouwt met je gezondheid. Zoals je je wel kunt voorstellen waren we woedend en we zijn nooit meer naar die arts of andere arts uit dat hetzelfde ziekenhuis gegaan.

Dus de zoektocht naar een genezing ging verder en we hadden verschillende dokters gesproken. In december vorig jaar ontmoette ik mijn huidige arts. Hij was de eerste die veel tests deed voordat hij aan een behandeling begon. Hij onderzocht me van kop tot teen. Het nadeel daarvan was dat ik twee maanden moest wachten op de resultaten. In maart kreeg ik eindelijk de resultaten. De dokter zei dat het misschien chronische Lyme was. Om er zeker van te zijn, deed hij nog twee bloedonderzoeken. Dus ik moest nog eens twee weken wachten op de resultaten. Maar deze arts is erg druk en is bovendien ook directeur in Brussel en in Nevada. Het duurde daarom ongeveer een maand voordat ik mijn verslag kreeg. En het was inderdaad Chronische Ziekte van Lyme. Om van deze ziekte genezen, moest ik eerst meer kracht krijgen, dus ik begon met het nemen van vitamines en medicijnen (zie mijn vorige post over de ziekte van Lyme Disease Challenge) voor we met de eigenlijke behandeling van Lyme kunnen beginnen.Lyme-Disease-Awareness

Afgelopen maandag had ik een nieuwe afspraak met deze arts. Ik moest een korte vragenlijst invullen over bepaalde symptomen, en of het beter of slechter ging. Het eerste wat de dokter tegen me zei toen ik binnenkwam was: “De behandeling werkt goed, al je symptomen zijn erger”. Ik wist niet hoe ik daar op moest reageren, ik begreep hem niet. Mijn symptomen mogen niet erger worden, moet juist beter gaan. Maar blijkbaar voor de behandeling van chronische ziekte van Lyme, moet je je eerst slechter voelen voordat je je beter kunt voelen. De bacteriën laten bepaalde gifstoffen vrij wanneer je wordt behandeld en dat maakt je eerst nog zieker. De afgifte van deze gifstoffen is een reactie van de ziekte die hierdoor de medicijnen probeert te bestrijden, zodat de bacterie aanwezig kan blijven in je lichaam.

Na deze afspraak gaf hij me een nieuwe lijst van medicijnen en ik ging meteen naar de apotheek om ze op te halen zodat ik meteen kon starten met de behandeling. Helaas zijn niet alle medicijnen in de apotheek te verkrijgen, waardoor ik sommige medicijnen ergens anders moest kopen. Vandaag kon ik met mijn nieuwe behandeling starten, omdat ik nu alle medicijnen heb. Ik moet deze medicijnen de komende twee maanden nemen en dan heb ik een nieuwe afspraak met de dokter.

lymechallenge
Heb jij al mee gedaan met de Lyme Disease Challenge zoals ik? Doe mee en help om meer bekendheid aan deze slopende ziekte te geven en neem een ​​hap uit Lyme!

~ Michelle