Heerlijke pasta

Blog door LoemBo's

Het eerste waar ik aan moest denken toen ik te horen kreeg dat ik geen gluten meer mocht eten, was dat ik geen pasta meer mocht eten. Pasta was een van de gerechten die ik regelmatig at, dus ik moest op zoek naar een vervanger. Dit is een daarom recept om een heerlijke glutenvrije pastasaus te maken.

Ingrediënten:received_10200366116751980-01

  • 500 gr Roma tomaten

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • Verse tijm

  • 1 rode paprika

  • 1 courgette

  • Klein blikje tomatenpuree

  • Scheutje olijfolie

  • 350 gr Rundergehakt

  • pasta rossa voor extra smaak

  • glutenvrije pasta naar keuze

  • Eventueel geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:

  • Snij de groenten in stukken en hak de knoflook fijn.

  • Verhit de olie en fruit de ui en knoflook even.

  • Voeg gehakt toe en bak het rul.

  • Voeg de gesneden groenten toe samen met de tijm.

  • 10 minuten bakken op middelhoog vuur met deksel op de pan.

  • Kook de pasta.

  • Voeg het blikje tomatenpuree toe aan de saus eventueel samen met de pasta rossa.

  • 3 minuten zachtjes laten koken.

  • Opdienen met de pasta en eventueel de geraspte geitenkaas

Bon Appetit!