#blog10 | Op vakantie!

Blog door Faith

Of je nu op vakantie gaat naar Thailand of naar Zeeland, onze koffer inpakken moeten we allemaal. Maar hoe pak je een koffer eigenlijk in en waar moet je verder nog aan denken, je hebt tenslotte vakantie?!

Om je koffer goed in te pakken moet je eerst al je spullen bij elkaar zoeken. Leg dit (bijvoorbeeld) even op je bed, zo heb je een overzicht van wat je allemaal hebt en wat je nog moet pakken. Het makkelijkste is om een lijstje te maken, geen idee wat je er allemaal op moet schrijven? Ik ben zo lief geweest om een standaard lijstje te maken voor je, je moet hem zelf nog aanvullen.

- Genoeg kleren. Van ondergoed tot een rokje, alle kleding hoort hierbij. In landen zoals Oostenrijk en Italië, maar ook in andere landen(!), koelt het ’s avonds erg af. Neem dus niet alleen een stapelkorte broeken en shirtjes mee, nee een lange (trainings)broek en een lekker zacht vestje is ook fijn!

- Goede schoenen.  Zorg voor goede stevige schoenen, maar neem ook slippers mee! Als jij dagen lang op all stars kunt lopen, prima! Kun je dit niet, dan loop jij toch gewoon op Nikes?

- Zonnebril. Niets is vervelender dan zonder zonnebril zitten.. Mijn tip is om twee zonnebrillen te hebben, deze hoeven niet duur te zijn. Eentje voor als je aan het zwembad ligt, waar hij misschien eerder kapot gaat, en eentje voor in de stad.

- Zonnebrand & aftersun. Goed insmeren is in de zomer altijd belangrijk. Toch verbrand? Die aftersun van jou komt dan toch van pas!

- Shampoo & crèmes. In mijn vorige blog heb ik over summer troubles geschreven, als je die gelezen hebt weet je waarvoor je shampoo & crèmes voor nodig hebt.

- Make-up & make-up remover.Tja, deze kunnen wij meisjes eigenlijk niet vergeten. Denk wel aan de remover want met het warme weer krijg je soms irritaties, maar het moet er ’s nachts ook af!

- Telefoon & oplader. Of andere devices. Hier hoef ik niks meer bij te zeggen toch?

- Iets te lezen. Of het nou een boek is, of een tijdschrift, tijdens de vakantie heb je tijd om te lezen. Dit is vaak heerlijk in de auto, voordat je naar bed gaat of als je op het strand ligt.

Nou, dit was het standaard lijstje (Ik ben alleen de tandenborstel & tandpasta vergeten). Dit lijstje kun je aanvullen met alle dingen die jij nog meer mee wilt nemen. Alles op je bed liggen? Pak je koffer (of tas) en we kunnen beginnen!

Begin met je kleren, netjes te verdelen onder in de koffer. Je badhanddoek(en) kan/kunnen het beste onderop. Stop je boek(en) of tijdschrift(en) langs de kant. Vul de lege plekjes op met de zonnebrand & aftersun, shampoo & crèmes en je make-up & make-up remover. Zorg dat de dingen die je onderweg nodig hebt, dat je deze bij de hand hebt.

Helaas is dit het einde van mijn blog, (ik moet me nog verontschuldigen voor de thuisblijvers) maar ik heb de smaak te pakken en hoop dat ik in de vakantie elke dag een blog online kan zetten. Dus, hopelijk, tot morgen, ajuuh meiden!