Hoe maak je de perfecte selfie? blog #1

Blog door 123123$$

 A selfie a day, keeps insecurities away!
Iedereen plaatst wel is foto's op Instagram en de perfecte selfie wilt iedereen wel leren maken. Hiermee dat ik een blog heb geschreven met een paar tips die ik heb gevonden en ook heb uitgetest.- Natuurlijk licht is het beste soort licht voor een selfie. Het beste licht is vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. Je wilt een egale verlichting hebben en geen harde schaduwen. Wat je ook kunt doen is in de schaduw van een gebouw staan of voor je raam waar daglicht uit schijnt.


- De achtergrond is ook van belang. Je wilt natuurlijk niet dat een vreemde voorbijganger op je selfie staat. Je kunt bijvoorbeeld voor een rustige neutrale achtergrond kiezen dan bijvoorbeeld een drukke achtergrond. Natuurlijk is de achtergrond niet zo belangrijk want jij bent de hoofdzaak van de selfie maar het is meestal wel tof en het komt mooi uit. Maar zorg wel dat je achtergrond overeenkomt met je huid en haarkleur.


- Je gezichtsuitdrukking is ook één van de hoofdzaken van de selfie. De duckface was een tijdje erg in maar nu lijk je gewoon meer en meer op een eend als je het doet. Met een mooie glimlach kun je bijna nooit iets verkeerds doen. Maar een serieuze blik kan soms ook erg mooi zijn. (tip: Als je moeite hebt met een mooie lach op de foto dan moet je aan iets heel grappigs denken, het werkt altijd bij mij.)


- Zet je flitser uit. Een flitslicht van dichtbij is onflatteus op je foto, dat wil je natuurlijk niet!


- Fotografeer jezelf nooit recht van voren. Het maakt je gezicht heel plat. Je kunt bijvoorbeeld je gezicht een beetje naar links of rechts draaien, dat maakt al veel verschil.


- Iedereen heeft zijn of haar beste kant bij een selfie. Gebruik dan ook je beste kant voor op je selfie. Weet je niet welke kant het beste is bij jou? Trek een paar selfies langs elke kant en kijk waar jij het mooiste op uitkomt.


- Je kunt je foto natuurlijk ook bewerken met verschillende filters en dat maakt op zich al een groot verschil. Test verschillende filters uit en kijk welke het beste is voor jou selfie. Zo kun je je favoriete filter toepassen op je fotos voor een nog mooier resultaat.


- En als laatste handvrij klikken. Het is mooi om een foto te hebben zonder dat je schouder of arm waarmee je de gsm vasthoud telkens in beeld is. Zet je gsm op de juiste hoogte en gebruik je timer. Dit heeft vaak een heel mooi effect.


Dit waren al mijn tips voor de perfecte selfie. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

Dikke kus