Help je huisdieren in de hitte! [2]

Blog door Flawless

Hi mensonn,

Ik heb net echt 5 minuten geleden mijn eerste blog geschreven, maar de zomer geeft me inspiratie :) Heb jij ook een hond, kat, hamster, rat, paard, vlieg of luis als huisdier en vind je het ook zo zielig om ze te zien zweten in de zon? Hierbij mijn tips om het ze prettig te maken!

~~~

1. Spoel ze een aantal keer af op een dag. Bij katten een minder goed idee, maar bijvoorbeeld je hond of paard vind het heerlijk om even nat gemaakt te worden. Het koelt lekker af en hierdoor kunnen ze weer een tijdje de hitte door.

~~~

2. Als je m'n vorige blog hebt gelezen, vriezers zijn m'n nieuwe verslaving denk ik x) Maar ook voor huisdieren zijn koude dingen om op te liggen heerlijk, dus hierbij: leg een oud laken in de vriezer en laat het er een tijdje in. Op het heetst van de dag haal je het eruit en leg je hem op een schaduwplek. Roep je kat of hond erbij, want hier kunnen ze lekker op liggen! Natuurlijk warmt het snel op, maar ze kunnen er in ieder geval eventjes van genieten.

~~~

3. Dit is vooral voor de katten mensen. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, katten drinken niet snel uit zichzelf. Wij hebben hier bijvoorbeeld de drinkbakjes bij de voerbakken staan, waardoor ze vaak alleen drinken als ze toevallig langslopen of als ze aan het eten zijn. De meeste katten drinken dus alleen als ze toevallig langslopen, ze gaan niet vanzelf naar het water toe. Maar op warme dagen is het wel beter als ze veel drinken. Dus mijn tip: vul meerdere bakjes water en zet ze op verschillende plekken in huis. Hierdoor lopen je katten vaker langs water en drinken ze meer! 

~~~

4. Als je een kleiner dier hebt die in een hok of kooitje zit: maak een washandje nat en leg het in het hok/kooi. Hierdoor kan je hamster of rat of vlieg of luis er een keer lekker op gaan liggen of de pootjes koelen ;)

~~~

Dit waren mijn grotere tips, ik hoop dat jij en je huisdieren hier wat aan hebben. Natuurlijk heb je ook nog de tips als geef je dieren genoeg water en doe niet te actief met ze, maar ik denk dat jullie die op zich wel al kennen :)

Greetings from Flawless