Yoga: 5 redenen om met yoga te beginnen en tips

Blog door Roos

 Yoga: 5 redenen om met yoga te beginnen en tips

Vandaag heb ik voor jullie een blog over yoga! In deze blog geef ik 5 redenen om met yoga te beginnen en wat tips voor als je wilt beginnen met yoga.

Voor dat ik begin met deze blog wil ik jullie heel erg bedanken voor alle lieve reacties en love-its op mijn vorige blog. Het is m'n eerste blog en hij staat nu al bij 'best blogs'! Dankjewel <3


1. Ontspanning

Je raakt heel erg ontspannen door yoga en het verminderd stress. Je vergeet even alles om je heen en je concentreert je alleen op de poses. Zelf vind ik dit heel fijn om te doen na een drukke dag of week om even tot rust te komen.

2. Lenig worden

Door een paar weken achter elkaar yoga te doen zal je steeds leniger worden. Perfect dus als je leniger wilt worden maar niet precies weet hoe.

3. Conditie

Conditie? Ja! Je krijgt ook een betere conditie door yoga te doen. Het maakt niet uit.. Intensieve yoga of juist hele rustige yoga. Door allebei zal je conditie verbeteren.

4. Verlicht pijn

Heb je een blessure? Doordat je aan yoga doet zal de pijn minder worden omdat het je lichaam 'opent'. Maar let wel op dat je het niet te intensief doet want dan kan het natuurlijk wel pijn gaan doen.

5. Het is een sport

Veel mensen denken dat yoga niet een echte sport is. Maar yoga is dus wel een sport. Je verbrand er calorieën mee en bouwt er spiermassa mee op. Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Doe dan gewoon een yoga lesje thuis! Het is misschien niet zo effectief als je work-out maar je spant je nog steeds in.

Ik geef je een paar tips om te beginnen met yoga:

- Zorg voor een yogamat

Het maakt niet uit of hij van de Primark komt of van Nike is, zorg voor een yogamat. Als je net begint kun je het natuurlijk ook op een kleed doen maar een yogamat is wel het beste/fijnste voor je rug.

- Let op je ademhaling

Een heel belangrijk punt bij yoga is je ademhaling. Doordat je op een goede manier ademhaalt wordt de oefening minder zwaar en ontspan je je.

- Begin makkelijk

Als je net met yoga begint moet je niet meteen allerlei moeilijke poses gaan proberen. Begin met wat makkelijke poses en bouw het op; je zult zien dat het steeds makkelijker wordt.

- Ontspan!

Een van de belangrijkste dingen van yoga is dat je er ontspannnen door raakt. Ga in een stille koele kamer zitten en zet een rustgevend muziekje op of natuurgeluiden bijvoorbeeld. Een van de belangrijkste dingen van yoga is dat je er ontspannen van raakt.

- Kleding

Zorg voor comfortabele kleding zodat je je nog beter kunt ontspannen! :)

Dankjewel voor het lezen!

Vergeet geen love-it of reactie achter te laten,

x