6 feiten & fabels over afvallen

Blog door Vivianelisabeth

Hi meiden,

Vandaag een blog over een aantal feiten & fabels over afvallen. Ik denk dat heel veel meiden al een poging hebben gedaan om af te vallen, sommige zijn misschien nog bezig en sommige beginnen morgen ;) dus laten we beginnen:

url.png

Als je wilt afvallen mag je maar 500 kcal per dag = FABEL, dit is een van de meest ongezondste manier om af te vallen, eet ongeveer 1500 kcal als je gezond wilt afvallen.

Elke dag sporten is gezond = FABEL, vergeet niet uit te rusten, anders kunnen je spieren overbelast raken en kan je blessures krijgen

Smoothies zijn gezond = FEIT, vele zeggen dat je beter los fruit/groente kunt eten, maar in sommaties heb je heel veel fruit/groente in 1 'glas' gedaan, dubbel zoveel vitamines

Als je wilt afvallen, mag je geen koolhydraten = FABEL, ergens zit hier wel een beetje gelijk in, koolhydraten zijn niet hartstikke goed voor je, maar heb je al is gekeken hoeveel koolhydraten er in een banaan zitten? 32 gram, koolhydraten heb je nodig voor energie! En Victoria's Secret modellen beginnen hun dag ook met een bordje koolhydraten: havermout!

Water en thee kan je het allerbeste drinken = FEIT, jaaaaaa dit is veel beter dan vruchtensap uit een pak, een glaasje jus d'orange per dag is wel gezond maar water en thee is het best!

Geen tussendoortjes als je gaat afvallen = FEIT & FABEL, tussendoortjes zijn wel de meeste dikmakers, en dan hebben we het over koekjes en chocola. Natuurlijk is een tussendoortje per dag niet zo erg, maar als je elke 3 uur opnieuw een stuk chocola pakt dan doe je ergens iets niet goed :)

url.jpgDit was het alweer. Ik snap dat veel meisjes hun eigen manier hebben van afvallen, staat dat er niet bij? Laat het me weten en misschien staat jouw feit/fabel in het tweede deel van feiten en fabels! Dankjewel!