#Blog2 Zelf je haren verven? Hoe doe ik dat?

Blog door Laura

 Hee hallo!

De zomer komt er weer aan en om je uiterlijk een boost te geven wil je misschien wel een nieuwe haarkleur. Bij de kapper ben je al gauw veel geld kwijt. Heb je geen zin om al je verdiende geld uit te geven bij de kapper? Geen probleem! Je kunt gemakkelijk zelf je haren verven met deze tips!


DO'S

- Bepaal wat voor kleurtype jij bent. Heb je juist een warme of een koude gloed over je gezicht?

- Lees altijd de gebruiksaanwijzing goed voordat je begint met verven.

- Kies van te voren of je wilt gaan voor een spoeling (dit was je er met veel wasbeurten weer uit.) Of voor een permanente kleuring (dit blijft net zo lang zitten tot het is uitgegroeid.)

- Doe van te voren een test of je allergisch bent voor de verf. Dit staat meestal wel uitgelegd in de bijsluiter.

- Wil je alleen plukjes? Gebruik dan een tandenborstel. Doop deze in de verf en zet kleine streepjes in je haar. (Dit is moeilijker dan je hele haar verven omdat de streepjes aan beide kanten gelijk moeten zijn.)

- Verf je je haar lichter? Laat het goed intrekken. Van donker naar licht duurt wat langer.

- Verf je je haar donkerder? Laat het niet te lang intrekken!

- Het is verstandig om je haar te verven met de (meestal) bijgeleverde handschoentjes. Dit kan irritaties voorkomen. Zitten er geen handschoentjes bij de verf? Je kunt ook gewoon de plastic handschoentjes gebruiken die hangen bij een tankstation.


- Trek altijd oude kleding aan en leg een oude handdoek over je schouders. Verf kan lelijke vlekken geven die je er niet meer uit kunt wassen.

- Gebruik ruim voldoende verf. Je kunt beter meerdere pakjes verf kopen dan dat je allemaal ongekleurde plekken in je haar krijgt.

- Spoel de verf goed uit. Stop pas met uitspoelen wanneer het water dat van je hoofd af stroomt weer helemaal helder is!

- Verf je haar niet te vaak. Dit is niet goed voor je haar, het kan er dunner van worden of zelfs van uitvallen.


Ik hoop dat je hier aan gehad hebt!

Heb jij ervaringen met het zelf verven van je haar? Deel ze hieronder! Ik ben benieuwd!


XOXO, Laura

BEAUTY.