de leuke dingen aan in de horeca werken!

Blog door Watermelon

 Hee allemaal!

Als je een vaak artikelen van girlscene leest, heb je vast wel het artikel ‘herkenbare dingen in de horeca’ofzo gelezen. Wat me opviel is dat de meeste punten negatief waren, maar de horeca kan ook – ja echt – leuk zijn! Daarom ga ik vandaag een paar dingen opnoemen die leuk zijn aan de horeca!

Ik werk zelf in de keuken, als keukenhulp/afwas en ik heb nog een zomerbaan als bediening

1.  Het is altijd gezellig in de keuken, hoe druk het ook is in het restaurant.

2.  Als je bijvoorbeeld in een supermarkt werkt, moet je altijd beleefd zijn tegen klanten. Natuurlijk moet je in de horeca ook beleefd zijn tegen gasten, maar je komt vaak in de keuken waar je even helemaal jezelf kunt zijn.

3.  Het is afwisselend, niet om nu weer de supermarktmedewerkers af te kraken, maar het werk in een supermark lijkt mij altijd hetzelfde (laat me het weten als het anders is!), maar in de horeca is iedere dag anders. De ene dag zijn er feestjes en staat iedereen tot middernacht keihard te werken en de andere keer komt er helemaal niemand. Ik hoef bijna nooit een hele dag hetzelfde te doen. Soms schoonmaken (yay) of eten inpakken, mee koken of spullen uitzoeken.

4.  Aardige mensen. Zeg nou zelf, in een restaurant moeten gewoon aardige mensen werken, want iedereen moet aardig zijn tegen gasten. Ik heb zelf niet één collega die ik niet aardig vindt.  Beoordeel mensen  iet te snel, als het heel druk is, hebben sommige mensen gewoon geen zin om tegen iedereen aardig te doen! Blijf gewoon vriendelijk en word vooral niet boos, ze zullen het waarderen

5.  Je leert veel dingen. Dat is natuurlijk met iedere baan zo, maar sinds ik in de horeca werk heb ik héél veel geleerd over eten. Nooit had ik geweten dat er zoveel verschillende sauzen waren en van sommige dingen wist ik het bestaan niet eens…en ja, je moet weten waar alles staat.

6.  Dit punt kan negatief of positief gezien worden: je moet veel bewegen en dingen tillen. Die buikspieren voel je wel als je hele zware dingen moet tillen! Natuurlijk sta of zit je in de horeca nooit stil, dus aan het einde van de dag verdien jij het om even relaxed op de bank te zitten!

7.  Grappige verhalen en leuke gasten. Bij elke baan ontstaan grappige verhalen, maar in de horeca zijn het er veel!

Er zijn natuurlijk veel meer punten, maar dit zijn er alvast zeven. Ik ben aan het bedenken om misschien een blog te starten (buiten girlscene) maar ik vraag me af of dat veel gelezen zou worden..zouden jullie tips willen geven en eventueel willen laten weten of jullie mijn blog zouden lezen? Ik wil artikelen gaan maken over hardlopen, beauty en gewoon wat persoonlijke dingen, bijvoorbeeld reizen en dit. Misschien ook adviezen geven ofzo..

Heel erg bedankt voor het lezen

xx