5 redenen waarom je blij moet zijn dat je naar school kan/mag/gaat!

Blog door -(Chantal)-

sociale leven

De meeste kinderen gaan ma-vrij naar school toe, en daar ontmoet je dus ook veel mensen. Leukere types, slimmere, stoerdere maar er zitten altijd wel wat personen bij die je erg aardig vindt. Stel je voor dat je niet naar school ging.. Waar haal je je vrienden dan vandaan?..


imgres.jpg


je wordt slimmer

Eerlijk is eerlijk, soms is het heeeel erg saai op school. Maar als iets je interesseert dan leer je het sneller. Dus de volgende keer, ook al is het met tegenzin.. Als je je een beetje verdiept in de stof dan neem je het veel sneller op enja.. De wereld heeft wel slimme mensen nodig om van alles te verzinnen. Het zal maar wezen dat je op je 15e denkt als een kind van 8 jaar.

talen zijn handig

Veel mensen gaan op vakantie naar het buitenland, het is wel fijn als je jezelf verstaanbaar kunt maken. In bijna elk land spreken ze Engels, dus toch is die les engels op school wél nuttig. Natuurlijk leer je ook engels van films, games, tv-series en andere dingen. Maar op school leer je de basisregels. Engels is net zo handig als Duits en Frans! Als je de Duitse taal goed beheerst zou je daar later goed gebruik van kunnen maken als je de economie kant op wilt. Maar Frans is dan weer goed voor de modewereld. Het ligt er ook maar aan of je het leuk vind om talen te leren, sommigen vinden immers wiskunde,natuurkunde en scheikunde veel leuker 


imgres.jpg


houdt je bezig

Als je niet naar school ging, en je had niet veel vrienden dan zou je je kapot vervelen. Je hebt niks te doen thuis.. Het lijkt misschien leuk, de hele dag televisie kijken, gamen, en dat soort dingen. Maar je hebt er later niets aan, daardoor word je namelijk heel erg afhankelijk van je ouders. En dan is niet goed als je later op jezelf moet gaan wonen..

vakantie

Omdat je bijna elke dag naar school gaat, zijn de vakanties en vrije dagen extra speciaal. En dan vooral de zomervakantie, als de zon lekker schijnt. En omdat je zoveel weken vrij hebt, zijn er vast en zeker wat vrienden of familieleden die willen afspreken. Je zou lekker kunnen winkelen, terrasje pakken, gaan zwemmen, naar het strand/ attractiepark of zelfs naar het buitenland.

search.jpglaat in de reacties achter wat jullie er van vonden! xoxo