Blog #6 How to do: Sportieve Bui!

Blog door Meloentjuh4you

Heeii girlss

Tegen dit probleem lopen we allemaal aan: je hebt geen zin om te sporten.. het is een regenachtige dag, je hebt een slechte schooldag gehad of je bent gewoon echt niet in de stemming. Maar ja.. met het zinnetje: ‘’geen zin’’ komen we niet bij onze droombody uit & dus is het de hoogste tijd voor een blog over tips & tricks hierover! Laten we dus maar snel beginnen, have fun! 

Tip 1: Parfum!

Voor de mensen die Beautygloss volgen, weten hier van want Mascha gebruikt deze tip ook: wanneer je gaat sporten, doe je een parfum op die je alleen gebruikt voor die activiteit & zo kom je telkens, wanneer je die geur ruikt in de juiste stemming! Ik vond dit echt een top-idee! ;)

Tip 2: Favorieten Balk!

Je weet dat je je favoriete filmpjes, sites etc. bij je favoriete kunt zetten, maar weet je dat het nog veel handiger is, als je je sportvideo’s daar plaatst? Zo kun je het sporten niet vergeten & heb je meteen je favoriete workout’s boven aan je scherm staan ;) 

Tip 3: Achtergrond!

Ook kan je achtergrond je extra motivatie geven, zoek een leuk, motiverend & helder plaatje uit & het motiveert je voor 100 %, zeker weten. Ik heb het zelf ook & het werkt gewoon top, ik kom meteen in de sportstemming dus jij vast ook ;)

Tip 4: Muziek!

Maak een sportlist aan & gebied het jezelf om hiernaar te luisteren wanneer je ‘’geen zin’’ hebt. Zeker weten dat jij dan wel gemotiveerd wordt. Zorg wel dat je de sportlist elke keer wat ververst met nieuwe nummers, zodat het leuk blijft om naar te luisteren ;)

Tip 5: Sportapp!

Als je mijn blogs al wat langer volgt, weet je dat ik niet zo ben van de apps. Maar ik vond toch dat ik deze tussen het lijstje moest zetten. Je kan apps downloaden die je herinneren aan het sporten & voor de workout’s die je moet doen, maar bijvoorbeeld ook een schema geven voor het hardlopen. Voorbeelden hiervan: Runkeeper, Dagelijkse Buiktraining etc.

Tip 6: Wekkers

Hetzelfde idee als de apps, maar ook dit kan je helpen om je te he laten herinneren aan het sporten. Zelf helpt dit bij mij niet omdat ik ze meestal gelijk gewoon uitdruk, maar misschien is het voor jou wel een goede tip ;) 

Tip 7: Motivatie!

Motivatie is 1 van de ingrediënten die je nodig hebt om te kunnen sporten, met alleen de 100 % inzet boek je resultaten. Maar hoe kom je aan die motivatie? Wat bij mij helpt is mijn oude blogs teruglezen ;)  Natuurlijk is dit gewoon een extra bonus tip, haha! 

Tip 8: Beloningen!

Misschien denk je nu aan chocolade als beloning? Nou dat kun je op je buikspieren ;) schrijven, want dat bedoel ik natuurlijk niet. Denk hierbij aan een aflevering van je favoriete serie of een andere leuke activiteit ;) 

Tip 9: Tijd!
In al die tijd dat jij motivatie op zit te zoeken, of naar je sportlist zit te luisteren kun jij allang 2 workout’s klaar hebben! ‘’Geen zin’’ is dus geen oplossing, kom gewoon van die bank af & zorg dat je je workout’s van je to do lijstje van die dag af kunt strepen!

Tip 10: Sportkleding!

Ben jij iemand die veel waarde hecht aan kleding? Dan is leuke sportkleding voor jou een hele goede tip. Want jou laten sporten in een saai outfitje.. dat vind je maar niks. Kleding is een goede tip om motivatie te geven & vooral om lekker los te gaan in de sportschool ;)

Door de motiverende plaatjes in de blog, heb jij vast zin gekregen om je voor 100 % in te zetten. Dus ik zeg: ook al is het avond, het is nooit te laat voor een goede workout. Heb jij bijvoorbeeld de workout die je eigenlijk vandaag moest doen laten varen? Kom op dan, van die bank af, laptop aan de kant & gaan met die banaan, succes! Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog, het zou leuk zijn als je een reactie achter laat & het is ook super om een love-it van jou te ontvangen ;) Tot morgen ;)

Liefs, Meloentjuh4you!

Wat is jouw beste motivatie?