Recepten healthy milkshakes!

Blog door Erica

Zaterdag had ik gewerkt, heel de tijd bliep bliep achter de kassa. En dan zie je natuurlijk heel wat producten voorbij komen. En op de één of andere manier kreeg ik een soort 'gezondheidskick' en had ik heel veel zin om iets gezonds te maken.


Maar okee, ik had geen inspiratie en ben naar huis gegaan. Toen ik thuis kwam zei mijn broertje: 'Hey Erica, wil je een smoothie maken?' En dat was het! Nee, geen smoothie.. sorry. Mijn gedachten gaan op de één of andere manier altijd een fase verder ofzo. Dus bedacht ik me om een 'gezonde milkshake' te maken. En dan dus niet van ijs ofzo, wat wel het meest logisch zou zijn. IJs staat namelijk echt stijf van de suiker. Dus besloot ik om melk en fruit te gebruiken, en nog wat natuurlijke producten.

Uiteindelijk heb ik drie milkshakes gemaakt. En ik bedacht me pas later om een foto te maken, vandaar dat de roze aardbeien-milkshake al half leeg was.. sorry guys!!

De milkshakes op de foto zijn degene die ik gemaakt heb, als je wilt weten hoe je ze moet maken, lees dan verder.. of kijk hier voor uitgebreidere foto's (tinypic is irritant) Recept met nog meer foto's! 

Als eerst heb ik de producten gekocht:

Een doosje diepvries aardbeien en diepvries bramen, ze waren in de aanbieding afgelopen week dus dat was geen moeilijke keuze!

Een vanille stokje, hangt tussen de kruiden.

En een bakje munt, in de koeling. Je hebt hier maar een beetje van nodig, maar ze verkochten het niet kleiner.

Image and video hosting by TinyPic
En natuurlijk heb je ook melk nodig! Iets minder dan een halve liter is wel handig, ongeveer 100- 150 ml per milkshake.

Voor alle recepten moet je eerst een pak melk ongeveer een half uur in de vriezer leggen, zodat de melk ijskoud is, maar nog niet bevroren.

Hier de recepten:

Bramen-milkshake: 

Meet iets meer dan 100 ml melk af en doe dat in je blender.
Pak daarna een hand vol bramen en gooi die erbij.

Neem een half kaneelstokje en haal daar de zwarte binnenkant uit, het lijkt een beetje op kaviaar, het zijn allemaal zwarte balletjes. Dit kan je er ook bij doen.

En dan kan je beginnen met blenden! Zoveel had je niet nodig toch?  :)

Aardbeien-milkshake:

Meet iets meer dan 100 ml melk af en doe dat in je blender.
Pak daarna een hand vol aardbeien en gooi die erbij.

Daarna kan je een paar munt-blaadjes erin doen, niet teveel want je proeft het best goed!

En dan kan je gaan blenden, kijk uit dat je blender niet vast blijft zitten door de bevroren aardbeien!

Bananen-milkshake:

Mijn persoonlijke favoriet!
Let op! Snij minimaal een uur van tevoren een banaan in stukjes en leg deze in je diepvries! Zo is je banaan goed hard voor je milkshake!

Meet iets meer dan 100 ml melk af en doe dat in je blender.
Daarna kan je de stukjes banaan erbij doen en snij je een half vanille-stokje open waarvan je de binnenkant bij de banaan in je blender doet. Als je dat gedaan hebt kan je gaan blenden.
Hierbij is de vanille echt wel een must! Het voegt net wat meer toe aan de banaan.


Image and video hosting by TinyPic
Liefs,

Erica