tips om hardlopen leuker te maken

Blog door Watermelon

 hee allemaal!

hardlopen? ja, hardlopen. is dat niet heel saai? nee, natuurlijk niet! ik doe nu al ongeveer 1,5 jaar aan hardlopen, naast mijn andere sporten. gewoon om wat extra calorietjes eraf te halen, om mijn hoofd leeg te maken en om mijn conditie zo goed mogelijk te houden (wat erg nodig is voor een van de sporten die ik doe). veel mensen vinden hardlopen saai, terwijl het dat helemaal niet is! mocht je toch nog niet helemaal blij worden van het idee om te hardlopen, hier wat tips om het uurtje (of half uurtje, of kwartiertje) wat leuker te maken!muziek! kant-en-klare afspeellijsten, speciaal gemaakt oor het hardlopen, zijn er genoeg, maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar je favoriete artiest of band luisteren. waarschijnlijk luister je liever liedjes met een beetje tempo erin, zodat je vanzelf sneller gaat rennen! zelf luiste ik vaak 5 seconds of summer, omdat het mijn favoriete band is, maar ook omdat je leuke liedjes hebben voor tijdens het hardlopen.

ga een keer samen met een vriend(in) of vriend(inn)en hardlopen! veel gezelliger. ik ga soms samen met mijn beste vriendin, dan ren ik eerst naar haar toe en zij rent het laatste stuk alleen, zo hebben we allebei dezelfde afstand afgelegd. het is niet erg als je in het begin niet dezelfde conditie hebt, als je vaker samen gaat komt dat vast wel goed!


kies een leuke route uit! als iemand een plek weet, die net zo mooi is als dit plaatje hierboven, laat het dan maar even weten ;)  ik heb zelf het geluk om in een natuurgebied te wonen met allerlei paden om leuk te hardlopen. ik zou deze omgeving nooit willen inruilen voor een dure loopband! het is erg leuk om je route af te wisselen en misschien zijn er wel plaatsen in jouw buurt waar je eigenlijk nog nooit bent geweest.


en de laatste tip, eigenlijk heel simpel, spot in leuke kleren! je zult veel gemotiveerder zijn. ik koop mijn hardloopkleding bij sportwinkels, aar ook PRIMARK en H&M.


ik hoop dat jullie wat aan deze tips hadden, laat alsjeblieft je feedback weten in de reacties, ik zou het ook erg leuk vinden om te horen of jij nog tips hebt om hardlopen leuker te maken!

xx