Recept volkoren wraps

Blog door Tina

 

Wraps zijn altijd lekker, tenminste, ik vind van wel. Toen ik nog thuis woonde vroeg mijn moeder wel eens of ik een idee had voor het avondeten en vaak genoeg was mijn antwoord: wraps! Laatst kwam ik een artikel tegen over het zelf maken van wraps. Wat leuk! Dat moest ik proberen. Zo gezegd, zo gedaan. 

Wat je nodig hebt:

  • 60 gram volkoren speltmeel (ander meel kan ook)
  • 100 ml water
  • 1 ei
  • kruiden, bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, oregano, peper o.i.d.


Meng alles door elkaar met een garde. Verwarm een beetje olie in een pan en maak van het beslag 4 mini wraps of 2 normale wraps. Bak de wraps op laag vuur zodat de binnenkant ook goed gaar wordt. Als de wrap klaar is kan je hem nog kort op hoger vuur bakken zodat de wrap een mooie bruine kleur krijgt.

Je kunt zelf weten hoe je de wraps maakt. Maak je ze heel dun, dan worden ze knapperig. Maak je ze minder dun, dan worden ze net als normale wraps.

De smaak van de wraps is neutraal, ze hebben niet veel smaak. Probeer daarom wat te spelen met kruiden om er een smaak aan te geven.

De ingrediënten van wraps van de Albert Heijn:

tar­we­bloem, wa­ter, plant­aar­di­ge olie, sta­bi­li­sa­to­ren (gu­ar­pit­meel, E422, E466), rijst­mid­del (E450, E500), zout, voe­dings­zuur (ap­pel­zuur), emul­ga­tor (E471), dex­tro­se, con­ser­veer­mid­de­len (E202, E282).

Zoals je al ziet zijn zelfgemaakte volkoren wraps veel beter dan ‘normale’ wraps.


Voor meer gezonde en leuke recepten, kijk op www.stayhappy.nl