Review van die 9 beautytips

Blog door eva5

 Een tijdje terug las ik het Girlscene artikel "9 (nu weten jullie nog niets) beauty tips waar je nog nooit van hebt gehoord" en was zwaar verbaasd over sommige van deze ideeën. Ik besloot ze uit te proberen en jullie een kleine beschrijving te geven van mijn ervaringen...

Disclaimer (ja, ik neem het serieus hoor!): Dit is géén kritiek op jullie artikel, ik weet zeker dat de tips hartstikke handig zijn maar dit soort dingen zijn meestal niet echt aan mijn minder handige ik besteed. Vandaar.

Tem je onhandelbaar wilde wenkbrauwen met lippenbalsem.                                    

Laat ik nu net het geluk hebben redelijk wilde wenkbrauwen en een ernstige lipproductverslaving te hebben, deze tip leek perfect. Helaas, na verschillende avonturen waar de Rosebud Salve, Labello en naturel Baby Lips vanaf druipt zagen mijn ooit volle wenkbrauwen eruit als twee zwarte vettige wormpjes boven mijn ogen. Nou goed, wat niet is kan nog komen ? Op naar twee. 

Gebruik kokos- of arganolie als highlighter.                                                                                                                                                                                     Girlscene zette bij de uitleg bij deze tip dat je de keukenkastjes open moet gaan trekken. Dat moet ik natuurlijk niet horen, maar na verschillende op de grond kletterende borden en heel erg volle pakken hagelslag die vrolijk door de keuken dansten was het me gelukt een fles kokosolie te pakken te krijgen (mislukking van dit experiment kan ev. ook door de houdbaarheidsdatum waar ik niet naar heb durven kijken) en smeerde ik deze met precisie, geduld en ingetogenheid op mijn jukbeenderen, waar ik overigens wel even naar moest zoeken, en ik moet zeggen dat dit best werkte! Let wel op dat je jukbeenderen niet te erg glimmen of vettig zijn. Ik, ehm, heb ervaring. 

Gebruik poederfoundation (met ev toegevoegde oogcrème) als concealer.

Nou, concealerwaardige "spots" waren niet moeilijk te vinden, poederfoundation wel. Uiteindelijk vond ik in de diepste krochten van mijn make-uptasje iets wat ervoor kon doorgaan en stal een extreem dure anti-allergieoogcrème van mijn moeder om ermee te mengen. Nou, grote rotzooi en nu zit die ooit maagdelijk witte zalf vol met bruine vegen, maar goed, alles in het belang van poederfoundationconcealer! Helaas, de poeder bleef zijn substantie ondanks de crème behouden (misschien een bèta-iemand die dit kan uitleggen? Iemand? Ik heb geen scheikunde meer!), ook op mijn gezicht. Nééééxt.

Breng concealer als foundation aan. 

Nou, jullie begrijpen hopelijk dat ik even genoeg had van het goochelen met foundations en andere producten, en waarschijnlijk hebben jullie genoeg fantasie voor deze.

Breng lipstick aan als blush door hem via je handpalm aan te brengen.

Ik rende eigenlijk gillend weg na het lezen van deze tip omdat ALTIJD wanneer ik dit probeer het uitloopt op een fiasco, maar goed, voor alles is een eerste keer. Nou, die zit er duidelijk nog niet aan te komen of mijn handpalmen zijn te groot. Het drama herhaalde zich. 

Shape het gezicht met wenkbrauwpotlood.

Ik werd een beetje bang nadat ik las dat je een streep langs je jukbeen moest trekken, en ik raad het jullie echt HEEL ERG AF om dit te doen met potlood dat goed blijft zitten. Echt heel erg. 

Epileer wenkbrauwen om donkere kringen tegen te gaan.

Ik snap dit nog steeds niet, maar goed. Bij mij had het niet echt effect, maar dat verschilt waarschijnlijk ook bij iedereen.

Legergroene nagellak staat iedereen.

Mij niet. 

Nou goed, dat was ´m weer. Ik hou het toch maar bij the prettiest make-up a girl can wear: a smile.