5 Tips om je huiswerk WEL te maken

Blog door Divergent

Tja, we hebben het vast allemaal wel eens niet gemaakt: huiswerk! Je kent het vast wel die grote stapel boeken en schriften die je hele bureau overloaden. Die smoes van 'Ik maak het zometeen wel' begint nu ook eens uit te werken. Helaas dames het word toch echt tijd om het wel te doen! 


In deze blog ga ik je een aantal tips geven om je huiswerk goed te ordenen en beter in te plannen. Misschien is het niet altijd even leuk om te doen, maareh voor dat droomhuis moet je toch echt wel een goede baan hebben..


1. Organizen

Dit kun je het beste natuurlijk doen in je agenda maar omdat tegenwoordig alles bijna digitaal gaat hebben steeds minder mensen behoefte aan een agenda. Toch is het wel superhandig om er juist wel één te hebben. Als je namelijk alles opschrijft heb je een beter idee van wat voor huiswerk je allemaal hebt, ook kun je erbij schrijven waneer je het kan maken. Je kan het beter die dag maken dat je het hebt op gekregen maar soms is het zoveel.. Meestal kun je het beste je huiswerk 2 dagen van te voren maken. Jupp daarna kun je weer lekker PLL kijken,,,


2. In de les

Als je alweer die saaie lange uitleg hebt kun je inmiddels ook wel vast je huiswerk voor de volgende dag maken. het scheelt de helft en zo werk je een stuk efficiënter. Als je een toets hebt kan je ook alvast boeken meenemen voor het huiswerk van morgen. Ben je eerder klaar? Begin dan alvast met de volgende paragraaf van wiskunde.


3. White/plak-bord

Wat ook meteen een leuke deco voor je kamer is: Een white/plak-bord voor in je kamer aan de muur! Magneet met kleine gekleurde briefjes aantekeningen voor de toetsen op jouw mooie bord. Extra handig is om het bij je bureau te hangen zodat je er regelmatig naar kijkt, leerzaam leesvoer voor als je computer weer eens vastloopt. 


4. Afleiding

Pling! je laat je pen vallen, pakt je telefoon en beantwoord het `appje van je vriendin. Haal alle afleiding weg uit je kamer! Je laptop, telefoon, enz kan toch echt beter even uit je kamer verdwijnen. Zo kun je geconcentreerd bezig en ben je geen uren met je huiswerk bezig.


5. Ontspanning

Na een half uur leren is het lekker om tussendoor even pauze te nemen. Het beste is gewoon even 5 minuten weg van die hoge stapel boeken.

Je kan ondertussen ook een muziekje opzetten als je je huiswerk maakt, of jezelf vergezellen met een paar GEZONDE snacks en een flesje water. Dat stimuleert het denken, en maakt de ellende een beetje minder erg. Ga tijdens je huiswerk niet hele zakken chips zitten leegvreten, want morgen moet je weer en zo komen de kilotjes er snel bij! Ga voor komkommers of fruitsalades en laat die snacks es een keer liggen!


Ik hoop dat je wat aan mijn terplekke verzonnen tips wat gehad hebt want ja, ik heb zelf ook nogal wat moeilijk met leren en huiswerk maken zodat het bij mij meestal eindigt met spiekbriefjes en nablijven. Deze blog is een soort van zelfinspiratie dus hahah ;)


(Je kan ook je eigen tips bedenken die bij jou misschien beter werken, ik hoor het graag in de reacties!)